Joi,
11.08.2022
Parțial Noros
Acum
25°C

Izoleta de la Sibiu nu mai este folosită. Nu mai are filtre

Izoleta de la Sibiu nu mai este folosită. Nu mai are filtre

Izoleta Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu a rămas fără filtre, în această perioadă fiind depuse eforturi pentru achiziționarea lor. Astfel, persoanele suspecte sau confirmate cu infecție cu COVID-19 nu mai sunt preluate cu izoleta, ci primesc mască și sunt transportate de salvatorii îmbrăcați în echipament de protecție.

Salvatorii de pe SMURD au la dispoziție între 5 și 10 minute pentru a îmbrăca echipamentul complet de protecție, necesar pentru preluarea persoanelor suspecte sau confirmate cu infecție cu noul coronavirus, transmit reprezentanții ISU. De asemenea, pacientul va primi mască sau chiar echipament de protecție, dacă se impune acest lucru. „Transportul persoanelor suspecte se poate realiza în condiții de siguranță și fără izoletă deoarece personalul medical/paramedical folosește în permanență costume de protecție specifice. Pacientul este echipat cu mască, eventual cu un costum de protecție, iar autospecialele sunt dezinfectate și decontaminate conform protocolului”, explică sursa citată.

Măsurile suplimentare de protecție sunt necesare în condițiile în care izoleta nu este folosită momentan. „Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Sibiu nu deține, în momentul de față, filtre aferente izoletei din dotarea unității însă se depun eforturi, la nivel central, pentru achiziționarea acestora. În ceea ce privește achiziționarea unei noi tărgi tip izoletă, menționăm faptul că, în momentul de față nu este necesar deoarece transportul persoanelor cu suspiciune de infectare sau infectați cu nou Sars-Cov-2 se desfășoară în siguranță”, se arată în răspunsul transmis reporterului Turnul Sfatului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Don Balon

Acum 2 ani

Se lucreaza ca la carte! Ma refer la cei ce trebuie sa asigure materiale,adica magageri!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus