Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Un tânăr a fost reținut după ce a spart geamul unui magazin, al unei mașini și a fugit de sub nasul polițiștilor

Un tânăr a fost reținut după ce a spart geamul unui magazin, al unei mașini și a fugit de sub nasul polițiștilor

Un tânăr de 22 de ani a le-a dat de furcă polițiștilor după ce a spart geamul unei societăți comerciale din Avrig, pe cel al unei mașini aflată pe strada Gheorghe Lazăr, iar după ce a fost reținut, a reușit să fugă din sediul poliției chiar de sub nasul agenților care-l reținuseră. Băiatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Totul a început vineri, 8 mai, când, în jurul orei 16,30, o femeie a sesizat Poliția Orașului Avrig cu privire la faptul că, în jurul orei 16:20, un tânăr a pătruns fără drept în incinta unei societăți comerciale din oraș, a spart un geam după care a fugit, transmit polițiștii. În timp ce oamenii legii efectuau cercetări la locul producerii incidentului, aceștia au fost sesizați despre faptul că o persoană necunoscută a spart geamul unui autoturism parcat pe strada Gheorghe Lazăr din localitate. Lângă autoturism, polițiștii au depistat un tânăr în vârstă de 22 de ani, domiciliat în orașul Avrig. Tânărul a ajuns la sediul poliției din Avrig, dar, profitând de un moment de neatenție al polițiștilor, a reușit să fugă.

„Proprietara autoturismului a depus plângere penală privind săvârșirea infracțiunii de distrugere, fără a preciza un prejudiciu exact. Tânărul a fost condus la sediul Poliției Orașului Avrig, însă a refuzat să dea detalii despre cele două incidente și, profitând de un moment de neatenție a echipajului mixt care îi asigura paza, a părăsit incinta. În momentul părăsirii sediului, persoana în cauză nu se afla în stare de reținere”, spun polițiștii.

În această dimineață, reprezentanții societății comerciale au depus plângere penală privind săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat, iar polițiștii au constatat că tânărul se face vinovat de comiterea ambelor fapte. „Astfel, la data de 9 mai a.c., față de presupusul autor s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig în vederea aplicării unei măsuri preventive. De asemenea, cu privire la situația creată în urma căreia persoana în cauză a părăsit sediul Poliției Orașului Avrig, conducerea I.P.J. Sibiu a dispus efectuarea unei anchete prin Compartimentul Control Intern. În funcție de rezultatul acestor verificări, vor fi dispuse măsurile legale în consecință”, mai spun polițiștii.

Cercetările în acest caz continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la furt calificat, respectiv distrugere.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus