Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Nelu Tătaru: Populația va fi testată, după 1 iunie, pentru a vedea imunizarea la Covid

Nelu Tătaru: Populația va fi testată, după 1 iunie, pentru a vedea imunizarea la Covid

Ministerul Sănătății pregătește o testare la nivel național, pentru a verifica nivelul de imunizare a populației, dar și de răspândire a virusului, a declarat  pentru Europa FM  ministrul Nelu Tătaru. Testarea la nivel național ar urma să se facă după 1 iunie, în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății.

Numărul de persoane testate va fi stabilit în funcție de evoluția epidemiei în România până la acel moment, dar se va ține cont de focarele existente.

“Noi avem o testare pe care o facem, în colaborare cu Institutul Național pentru Sănătate Publică și Centrul Naționalt pentru Controlul Bolilor Transmisibile. Dar o să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei, pentru a evalua atât starea imunizării populației cât și cea a evoluției ulterioare. Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când s-ar termină pandemia, sau prima etapă a ei. Fiindcă, deocamdată nu coborâm. Astăzi avem 331 de cazuri, dar în conteztul în care ieri a fost sâmbătă și testările sunt mai puține. Facem evaluarea în funcție de numărul de cazuri din acel moment. Bugetul depinde și de testele care ar putea fi serologice, sau și moleculare. În funcție și de zone. Unele cu focar mare, altele cu focar mic. O să testăm voluntarii, dar pe care îi căutam în anumite focare”, a explicat ministrul, la Europa Fm.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Andu

Acum 3 ani

Hai ca e chiar interesant ce zice domnul ministru. Si cum aveti stimabile de gand sa faceti asta? Cand nu reusiti sa testati nici macar oamenii care au nevoie? Cei cu simptome, spitalizati sau cu contact? Si va intreb si cum aveti de gand sa ne testati cand am vazut ca uneori si un fruct sau o capra ies pozitiv? Cu ce fel de teste si in ce mod se face efectiv testarea? Veti schimba cate-o pereche de manusi la fiecare persoana testata? Vom merge incoronati la laborator..? Aruncati asa cate-o idee populatiei sa ne razboim noi in ganduri si tabere, castigati-ne intai increderea ca prea multe balbaieli au fost si sunt. Si observ ca de alegere se vorbeste din ce in ce mai putin, supunere si ce decide ministru sau guvernul, obligatoriu aia, obligatoriu cealalta, trebuie facut asa ca asa e bine, stie el BigTata ce e bine pt noi toti. Sa-i trezeasca cineva..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus