Sâmbătă,
15.05.2021
Cer Senin
Acum
7°C

Scrisoarea unui primar

Dragi copii,

La sfârșitul lunii februarie eram obișnuiți să ne vedem în clasele voastre, la intrarea în școală, pe străzi, la slujbele de duminică. În ultimele două luni lucrurile s-au schimbat definitiv.

Un inamic invizibil cu numele Coronavirus a ajuns la noi și a schimbat total obiceiurile voastre, ale părinților voștri, ale bunicilor voștri. Nu mai practicați sporturile voastre preferate, nu vă mai jucați în parcuri, ori în curtea școlii, nu mai sunteți lângă amicii voștri, dar cu toate acestea, ați demonstrat o forță și o răbdare absolut incredibilă.

Sunteți fantastici! Sunt mândru de voi! Chiar sunt mândru de voi!

Vreau să le mulțumesc părinților voștri, care împreună cu voi trăiesc aceste vremuri ciudate, așa cum o fac și prietenii voștri transformați în aceste zile în pictori, cântăreți, cavaleri sau alte personaje din jocurile voastre.

Cu toții suntem implicați în lupta pentru împiedicarea extinderii acestui virus, un teribil inamic, și ne bucurăm să vedem culori vesele radiind din ochi voștri.

Desenați! Colorați! Jucați-vă! Distrați-vă în toate felurile în care vă îndeamnă propria fantezie, acolo unde puteți vizita locuri unde acum nu mai putem ajunge. Atunci când această bătălie se va încheia, ne putem duce împreună să vizităm aceste locuri. În tot acest timp, dacă vreți, îmi puteți trimite desenele voastre.

Cu speranța că ne vom revedea în curând, vă îmbrățișez pe toți!

...

Un primar italian a decis să trimită fiecărui copil din localitate o scrisoare și o cutie de creioane colorate. Cu riscul de a părea populist, cu riscul de a fi atacat de opoziție că-și face campanie pe spatele copiilor, cu riscul de a părea ridicol, coborându-se la nivelul unor copii de școală generală, omul a considerat că e bine ca și cei mai mici să fie băgați în seamă de la cel mai înalt nivel al comunității, cu privire la ce se întâmplă. Ei, cei mai mici, ei sunt cei care în acest război sunt soldații care dau totul, niște oameni mititei care suferă alături de cei mari, și care niciodată nu sunt întrebați cum se simt, dacă mai pot...

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Un nimeni

Acum 1 an

Elevii până la 18 nu votează,pensionarii da. Ghiciți care au gratuitate pentru transportul public.
Raspunde

@Un nimeni

Acum 1 an

Cred ca te-ai evaluat bine!Nici nu se putea potrivi mai bine un alt pseudonim!
Raspunde

Cetățean vigilent

Acum 1 an

Citește presa, în sfârșit primăria a dat din luna trecuta gratuitate elevilor pe Tursib. De ce? Ca sa le dea subvenții, ca doar elevii nu au școală, iar 3 luni e vacanta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus