Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

ADI Eco Sibiu: cum gestionăm deșeurile în izolare

ADI Eco Sibiu: cum gestionăm deșeurile în izolare

Pentru a-i proteja pe alții și pentru a se proteja pe sine, mii de sibieni trec prin experiența izolării în cadrul acestei epidemii de coronavirus. Pentru persoanele cărora autoritățile le impun măsura autoizolării la domiciliu a fost elaborat și un set de recomandări în ceea ce privește gestionarea deșeurilor.

Sibienii care sunt în izolare la domiciliu sunt sfătuiți ca în respectiva perioadă să nu procedeze la colectarea separată a deșeurilor, pentru a restrânge cât mai mult expunerea personalului din stațiile de sortare. ”Toate deșeurile generate în locuință se colectează împreună. Folosiți minim doi saci, unul în interiorul celuilalt. Fiecare sac trebuie închis sau înnodat în interiorul celuilalt, recomandabil fiind să folosiți mănuși de unică folosință. Totodată, nu presați și nu comprimați sacii, verificând să nu existe scurgeri”, este sfatul autorităților către sibienii aflați în izolare.

Apel la responsabilitate

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu face un apel la sibienii care nu sunt nevoiți să petreacă marea majoritate a timpului acasă în perioada stării de urgență, dar și ulterior, în perioada stării de alertă anunțate de autoritățile centrale, în sensul de a respecta regulile colectării selective în mod responsabil. Această responsabilitate include și achitarea serviciilor de salubrizare, astfel încât sistemul să poată funcționa fără sincope. ”Rugăm toți cetățenii să dea dovadă de înțelegere și să respecte întocmai măsurile dispuse de către autorități în principal în ceea ce privește distanțarea socială. În vederea limitării pe cât posibil atât a contaminării membrilor familiei, cât și a personalului de salubrizare care are obligativitatea de a asigura colectarea separată și sortarea deșeurilor chiar și în situația instituirii stării de urgență, facem apel la populație să respecte modalitatea de colectare separată a deșeurilor municipale și să asigure un grad cât mai mare de selectare a deșeurilor. Totodată, se recomandă ca toate deșeurile precolectate separat pe categorii, respectiv: plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, rezidual și biodegradabil, anterior depunerii lor în recipientele special destinate fiecărei fracții, să fie depuși în saci care să fie legați la gură cât mai bine. Pentru depunerea deșeurilor reciclabile în igluuri și containere închise, care au o fantă de umplere destul de mică, se recomandă plierea deșeurilor și închiderea acestora în saci mai mici care pot fi introduși prin fanta de alimentare, iar dacă acest lucru nu este posibil, la manipularea deșeurilor reciclabile să se utilizeze mănuși de unică folosință”, arată reprezentanții ADI Eco Sibiu. Aceștia reiterează rugămintea lansată sibienilor încă de la debutul stării de urgență de a arunca echipamentele de protecție (măști și mănuși) în recipientele destinate deșeurilor reziduale (cele de culoare neagră).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus