Miercuri,
28.07.2021
Cer Senin
Acum
21°C

Orban: Azi va fi declarată starea de alertă. Îmi asum conducerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

Orban: Azi va fi declarată starea de alertă. Îmi asum conducerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va declara joi starea de alertă, a afirmat premierul Ludovic Orban.

"Astăzi se încheie starea de urgenţă instituită prin Decretul preşedintelui României (...) În toată această perioadă de 60 zile în care preşedintele ne-a oferit prin Decretul de instituire a stării de urgenţă toate instrumentele necesare am putut să facem faţă acestei provocări neaşteptate şi care ne-a pus la grea încercare. Astăzi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va declara starea de alertă în cadrul situaţiei de urgenţă provocată de epidemia de coronavirus. Tot astăzi, odată cu declararea stării de alertă, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viaţa şi sănătatea românilor. Aceste măsuri vor avea caracter de obligativitate şi vor fi stabilite în baza OUG 21 care reglementează situaţiile de urgenţă, răspunsul autorităţilor la situaţiile de urgenţă şi care stabilesc starea de alertă", a declarat Ludovic Orban, joi, în cadrul şedinţei de Guvern, citat de Agerpres.

"Toate măsurile necesare vor fi adoptate de Comitetul Naţional de Situaţii de Urgenţă şi, de asemenea, vă solicit tuturor miniştrilor să emiteţi, împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi, de asemenea, cu colaborarea Consiliului de suport tehnico-ştiinţific care fundamentează deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, toate ordinele privind normele de sănătate, de securitate a muncii care trebuie respectate în toate activităţile, atât pentru activităţile pentru care nu au existat restricţii până acum şi unde este necesară impunerea acestor norme, cât şi în domeniile pentru care se ridică restricţiile", a afirmat Orban.

El a detaliat domeniile unde se vor aplica noile reguli.

"Este vorba de regulile privitoare la circulaţia în mijloacele de transport public, este vorba de regulile privind funcţionarea spaţiilor comerciale, regulile privind funcţionarea hotelurilor, regulile privind funcţionarea frizeriilor, coaforurilor şi tuturor categoriilor de activităţi pentru care se ridică restricţiile şi unde este necesară o reglementare foarte serioasă a măsurilor de sănătate publică pentru protejarea cetăţenilor români", a declarat Orban.

Guvernul va adopta, joi, o ordonanţă de urgenţă care reglementează măsurile pentru trecerea la starea de alertă de la starea de urgenţă instituită ca urmare a epidemiei cu noul coronavirus şi care încetează pe 15 mai.

Premierul Ludovic Orban a mai anunțat că îşi va asuma conducerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, urmând să fie secondat de trei vicepreşedinţi.

"Vreau să vă anunţ că împreună cu Ministerul Afacerilor Interne am luat decizia, pentru a întări autoritatea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, să modificăm Ordonanţa 21 şi să îmi asum, în calitate de prim-ministru, conducerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, sigur, secondat de trei vicepreşedinţi", a informat Orban, în debutul şedinţei de Guvern.

Vicepreşedinţi urmează să fie ministrul Afacerilor Interne, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi şeful Departamentului de Situaţii de Urgenţă.

Comentarii

2 comentarii

dancp2

Acum 1 an

se vede deja mare sef mare
Raspunde

Ioo

Acum 1 an

Aoleu! Daca Orban isi asuma... atunci suntem salvati!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus