Vineri,
23.02.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Constanța: ÎPS Teodosie a împărtășit mai mulți credincioși cu aceeași linguriță

Constanța: ÎPS Teodosie a împărtășit mai mulți credincioși cu aceeași linguriță

La doar o zi de la ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost filmat în timp ce împărtăşea mai mulţi copii cu aceeaşi linguriţă.

Preoţii nu purtau mască de protecţie, iar distanţa între persoane nu era respectată. Vezi video aici.

Potrivit publicaţiei Constanţa de Azi,  citată de news.ro, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a împărtăşit mai mulţi copii pe treptele din faţa Catedralei Sf. Petru şi Pavel din Constanţa, folosind acelaşi potir şi aceeaşi linguriţă.

La ceremonial au participat mai mulţi preoţi, iar niciunul nu a purtat mască de protecţie.

Conform INSP, accesul persoanelor în lăcaşurile de cult va fi permis numai cu respectarea precauţiunilor universal valabile pentru limitarea răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COV-2.

Accesul persoanelor în lăcaşul de cult se va face limitat, cu respectarea unei suprafeţe de 8 mp per persoană, iar personalul şi persoanele care intră vor purta mască, astfel încât acopere gura şi nasul, şi îşi vor dezinfecta mâinile.

La intrarea în lăcaşul de cult se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

Slujbele se vor oficia numai în aer liber cu menţinerea distanţei între persoane şi nu se recomandă organizarea de pelerinaje sau călătorii religioase.

Totodată, sunt prevăzute precauţiuni speciale - se va evita atingerea sau sărutarea obiectelor sacre de cult, binecuvântarea se va oferi/primi de la o distanţă de cel putin 1 m, se va evita oferirea/primirea împărtăşaniei în condiţile în care nu se pot asigura linguriţe şi pahare de unică folosinţă.

Ulterior, Patriarhia Română a precizat că o decizie privind împărtăşania comună va fi luată după 1 iunie.

Foto: Constanţa de Azi

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

11 comentarii

nu fa ce face popa

Acum 3 ani

Din pacate religia, in toate timpurile si-n toate formele ei, exploateaza naivitatea oamenilor, le exploateaza starile emotionale; dupa cum se vede, nevoia de educatie, la noi, e destul de mare...
Raspunde

Carcotel

Acum 3 ani

Astept sanctiuni si amenzi din partea autoritatilor, atat pentru mosneagul ala pervers cat si pentru parintii inconstienti! MEDIEVALI mai suntem!
Raspunde

SK

Acum 3 ani

N-ai sa vezi! Daca cineva va fi amendat, ala vei fi tu, eu, si restul fraierilor (a se citi - cetateni corecti, cu simt civic) care respecta regulile si legile, dar - om fiind - poate a calcat stramb, din greseala!
Raspunde

Calin

Acum 3 ani

N-ai sa vezi
Raspunde

trei

Acum 3 ani

Din pacate, BOR (inclusiv ardelenii) au permis sa avem in prim plan pe acest Teodisie, sau cum se numeste el! Deci baieti, daca nu va deziceti de el, sunteti asemenea lui: colaborator al securitatii, multiple acuzatii de frauda, DNA etc acum episodul acesta, si cate si mai cate! Poate n-ar strica sa va faceti curatenie in propria ograda: ograda BOR!
Raspunde

mihai

Acum 3 ani

Direcția de asistență socială ce face? Sunt toți ascunși prin curți, la grătare? E greu sa urmărești niște imagini și să identifici părinții pentru a le putea face o vizită, să îi întrebi de punerea în pericol a vieții copiilor?
Raspunde

Toma

Acum 3 ani

Uitati-va la "voturile" negative date unor comentarii decente si corecte! Asta arata ca acest infractor dovedit are destui adepti in randul cititorilor! De aceea faptele sale trebuie urgent taxate si pedepsite.Sunt destui care in marea lor "inteligenta" ar fi in stare sa-ti dea in cap deoarece ei cred orbeste in Greuceanu si Harap Alb!
Raspunde

dan

Acum 3 ani

Nu il intereseaza, prehotii infectati sunt transportati la Bucuresti cu elicopterul si tratati cu plasma, prostimea cumpara tratamente cu rugaciuni si apa sfintita de la sc bor srl.
Raspunde

Pașa

Acum 3 ani

Romania este un fel de Iran ortodox, unde popimea face ce vrea, unde pentru popi nu sint legi si unde ei nu dau socoteala de toate faradelegile lor. Ca Teodosie si Pomohaci. Ca atitia altii, inclusiv ierarhii securisti. Precum Pimen. Unde biserica mulge bani pe toate caile, promoveaza, comportinduse ca in Evul Mediu, fara a plati vreun impozit. Vindecarea clerului ar trebui lasata in seama icoanelor, moastelor si apei sfintite, nu sa ocupe loc in spitale! Sa-i vindece credinta lor!
Raspunde

Carcotel

Acum 3 ani

Comparatia cu Iran ortodox este de departe, cea mai corecta si precisa...trebuie memorata asta, mersi! :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus