Joi,
18.08.2022
Partial Noros
Acum
29°C

Sibiul ajunge la 445 cazuri de coronavirus. Apel către sibieni să poarte măști

Sibiul ajunge la 445 cazuri de coronavirus. Apel către sibieni să poarte măști

Instituția Prefectului Sibiu anunță sâmbătă că în județul Sibiu numărul cazurilor confirmate de coronavirus a ajuns la 445, dintre care 417 adulți și 28 copii.

De la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 3548 de teste în județ.

Până astăzi au fost declarate vindecate și externate 256 de persoane, iar 35 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 400 persoane izolate și 273 persoane în carantină.

”Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, face un apel către toți locuitorii județului nostru să respecte regulile de distanțare socială, să poarte mască de protecție în spațiile publice închise, în mijloacele de transport în comun și să aibă în continuare un comportament responsabil, întrucât acțiunile individuale pot avea efecte asupra întregii comunități”, transmite conducerea Instituției Prefectului.
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 125 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționă că, activitatea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției se desfășoară operativ non-stop la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale, în vederea gestionării tuturor situațiilor apărute în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 40 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 105 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de ieri, 15 mai a.c., 9 de polițiști sibieni, 66 de jandarmi și 53 de polițiști locali au acționat în sistem integrat, în scopul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

”În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli. De asemenea, în situația în care vor fi constatate abateri de la lege, acestea vor fi sancționate conform legislației penale și contravenționale în vigoare, în funcție de fiecare faptă în parte”, mai transmite prefectura.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

sebastian

Acum 2 ani

La D.G.A.S.P.C Sibiu există caz confirmat astăzi, atât conducerea instituției cât si D.S.P Sibiu refuză să testeze personalul care lucrează în aceiași clădire cu angajata testată pozitiv.
Raspunde

Andu

Acum 2 ani

Deci dintr-un total de 445, 256 vindecati, 35 decedati rezulta ca in acest moment sunt 154. E mult.. e putin? La nivelul intregului judet.. si ma intreb cati dintre ei sunt asimptomatici.
Raspunde

Ciorapel

Acum 2 ani

Nu vrei sa știi câți sunt ;)
Raspunde

Ioo

Acum 2 ani

Mdah. Lumea nu poarta masca si dintre cei care poarta 75% o poarta sub nas. Azi am vazut oameni fara masca atat in autobuz cat si in magazinul K. Desi la intrare doi agenti luau (oare?) temperatura cu termometrul fara atingere lasau sa intre in magazin si oameni fara masca. Chiar si unde lucrez eu desi avem contact cu publicul singura "masura" luata de conducere a fost sa ne cumpere 3(!) masti de persoana (din bumbac) ca sa ne ajunga pentru urmatoarele 3-4 saptamani.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus