Joi,
01.10.2020
Innorat
Acum
10°C

Vela: Nu aruncaţi pe geam efortul dumneavoastră şi al tuturor cetăţenilor responsabili

17 Mai 2020 08:24

Vela: Nu aruncaţi pe geam efortul dumneavoastră şi al tuturor cetăţenilor responsabili

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a postat, sâmbătă seară, un mesaj pe Facebook, pentru cei care se adună în grupuri mari, deşi acest lucru este interzis şi nerecomandat de către epidemiologi. ”Nu aruncaţi pe geam efortul dumneavoastră şi al tuturor cetăţenilor responsabili, riscând o explozie de cazuri sau, mai rău, carantinarea unor zone în care locuiesc oameni nevinovaţi”, a transmis Vela, citat de news.ro.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a postat, sâmbătă seară un mesaj pe Facebook, ”pentru cei care se adună în grupuri mari, ignorând orice măsură de protecţie”.

”Stimate doamne, Stimaţi domni,

Virusul încă nu a fost învins!

În această seară, la ora 20:00, am ajuns la 16.797 de persoane infectate, cu 268 ÎN PLUS faţă de ziua de ieri. Din păcate, în ultimele 24 de ore, au decedat ÎNCĂ 24 de persoane, ajungând astfel la 1094 de tragedii suferite de compatrioţii noştri din toate judeţele ţării.

1) Nu aruncati pe geam efortul dumneavoastră şi al tuturor cetăţenilor responsabili, riscând o explozie de cazuri sau, mai rău, carantinarea unor zone în care locuiesc oameni nevinovaţi, din cauza greşelilor din următoarele zile.

2) În cazul în care, din păcate, cineva din aceste grupuri este sau devine pozitiv în următoarea săptămână, conform anchetei epidemiologice, toţi cei care aţi intrat în contact cu el veţi ramâne izolaţi la domiciliu încă 14 zile, în loc să vă bucuraţi cu adevărat de măsurile de relaxare din această perioadă.

3) Folosiţi-vă energia doar pentru a face lucruri frumoase şi a vă proteja sănătatea dumneavoastră, dar şi pe a celor din jur”, a transmis Vela.

Ministrul a precizat că face acest apel ”în numele tuturor celor care am îndurat şi respectat reguli timp de două luni, dorind oprirea şi diminuarea pandemiei, luptând pentru protejarea sănătăţii celor dragi”.

Potrivit autorităţilor, adunările publice sunt interzise pe durata stării de alertă, la fel şi formarea grupurilor mai mari de trei persoane.

Cu toate acestea, în Bucureşti, de două zile aproximativ o sută de persoane protestează în PIaţa Victoriei. De asemenea, în mai multe parcuri au fost observate grupuri mari de persoane care nu păstrează distanţa şi nici nu au măsuri de protecţie.

 

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Andu

Acum 4 luni

16.797 persoane infectate sau rezultate pozitive?? Hotarati-va ca prea multe balbe si da, iesim din casa ca de doua luni si.. cu amenzi si panica ne-a prea ajuns. Si nu vreti deloc sa vedeti ca virusul asta nu e vreun Bau-bau, mereu va luati dupa tarile din UE, data asta de ce nu va inspirati din ce au facut sau fac ceilalti? Unde ati vazut voi teroarea asta ca in Romania? Si abia daca stiti numara niste pacienti, demisia!
Raspunde

Sibian

Acum 4 luni

De ce nu ii intrebi pe cei care au murit si pe familiile lor daca virusul acesta este un ,, bau-bau". De nu intelegem odata pentru intodeauna ca daca nu se luau aceste masuri eram intr-o situatie mult mai rea. S-au luat masuri mult mai dure in primul rand pentru ca romanii nu inteleg de vorba buna si in al doilea rand pentru ca sistemul nostru de sanatate este la pamant de 30 de ani. Inainte sa iesi afara verifica te rog daca ai asigurarea de sanatate platita pentru ca sunt multi care o au si nu au loc in spitale din cauza celor ca tine care considera virusul un ,, bau-bau" si ca autoritatile au exagerat si i-au ingradit libertatile cand au luat masurile de preventie dar asteapta sa fie tratați cu promptitudine cand se îmbolnăvesc si afla ca acest virus chiar exista si nu este o gluma
Raspunde

Rammstein

Acum 4 luni

Nu le-am aruncat pe fereastră,ci în parcul Herăstrău !!... rușine Dle Ministru, tocmai oamenii dvs au chefuit noaptea trecută în parc... milițieni, procurori..sau nu știați,??.. așa e când ați ajuns într-un post nepotrivit... trebuia că Președintele să te fi demis de mult ..faza pe biserica de Paști .. uite dacă și rămas ești ca un băț de floarea soarelui in minister
Raspunde

Cristian

Acum 4 luni

Stai linistit cu Herastraul ca s-a chefuit in nestire peste tot... La Gura Riului de vineri seara pana duminica la pranz,zona Paraul Muntelui,doua pensiuni ticsite cu cetateni fericiti au oracait non-stop,sambata pe la ora 07,00 unii s-au luat la injuraturi de la prea mult dezinfectant ingurgitat cu tot cu masca toata noaptea..
Raspunde

Erlkonig

Acum 4 luni

mai ușor cu fake news. btw, procurorii nu țin de MAI. și ce voiai să facă președintele că niște tembeli au ieșit la cika-laka în Herăstrău.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus