Joi,
19.09.2024
Partial Noros
Acum
14°C

Zona pietonală a Sibiului se extinde în Piața Mică. Terasele din centru se pot extinde

Zona pietonală a Sibiului se extinde în Piața Mică. Terasele din centru se pot extinde

Primarul Astrid Fodor va propune spre aprobarea Consiliului Local, în ședința din luna mai, transformarea în zonă pietonală a unei părți a Pieței Mici, cea dintre strada Ocnei, Casa Artelor și Turnul Sfatului.

“Piața Mică este superbă, dar aspectul îi este afectat de mașinile parcate agresiv, până lângă terase. Sunt convinsă că sibienii și turiștii care doresc să se bucure de centrul istoric de pe o terasă din Piața Mică nu își doresc să fie înconjurați de mașini parcate. Vom continua astfel să extindem zona pietonală, așa cum ne-am propus în Planul de Mobilitate Urbană. Mai mult, spațiul astfel eliberat va face posibilă și extinderea teraselor care dau culoare și atmosferă Sibiului, respectându-se astfel normele de distanțare socială.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Locurile de parcare din zona indicată, inclusiv cele de lângă Turnul Sfatului vor fi desființate. Intrarea cu autovehiculul în această arie va fi interzisă, urmând să fie protejată cu piloni ficși și mobili. Accesul autovehiculelor va fi permis în această zonă doar pentru aprovizionarea magazinelor sau teraselor din zonă, într-un anumit interval orar. Locuitorii acestei piețe vor putea parca în cealaltă parte a Pieței Mici, în baza abonamentului.

În această zonă se află și Casa Căsătoriilor și, de aceea, Primăria va rezerva câteva locuri de parcare pentru participanții la ceremonii, în spatele terasei La Turn și în fața celor câteva magazine de pe același front de clădiri. Având în vedere că în zilele duminică, luni și marți, precum și în restul zilelor, după-amiaza, nu se oficiază cununii, aceste locuri de parcare vor putea fi utilizate de publicul larg.

Piata Mica - prezent

În Piața Huet va fi permisă amplasarea și extinderea teraselor pentru restaurantele și barurile care au acces spre această piață

“Acum un an am eliberat Piața Huet de mașini. Între timp am lucrat pe proiectul de reamenajare a acesteia, cu mobilier urban adecvat zonei istorice și funcțiunilor pieței. Proiectul este aproape finalizat, iar parte din conceptul de amenajare a pieței vor fi și terasele care se vor putea amplasa și extinde aici. Imediat ce se vor ridica restricțiile ce privesc funcționarea teraselor, vom permite extinderea acestora dincolo de frontul clădirii în care funcționează restaurantul, dar pe această zonă de extindere nu se vor aproba structuri închise pentru terase, ci doar mese, scaune și eventual umbrele. Aceleași reguli le vom aplica și în cazul teraselor care se vor extinde în Piața Mare, Piața Mică sau în alte zone din centrul istoric.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Piața Aurarilor, protejată mai eficient pentru păstrarea caracterului pietonal

Piața Aurarilor este zonă pietonală din anul 2005, dar locuitorii de aici au folosit-o ca parcare. Pentru a păstra caracterul pietonal al pieței, vom elimina posibilitatea parcării autovehiculelor. Riveranii au posibilitatea să cumpere un abonament, cu un preț mic, pentru a parca autovehiculele pe strada 9 Mai.

Piata Aurarilor

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

13 comentarii

Ioo

Acum 4 ani

No, ce fain! Numa bine ca a construit parcarea noua ca sa elibereze spatiul asta. STAI! Oare unde e parcarea aia? In VISE?
Raspunde

Perfect

Acum 4 ani

“Piața Mică este superbă, dar aspectul îi este afectat de mașinile parcate agresiv, până lângă terase." Cum adică agresiv? Pai cine a trasat locurile respective? ***
Raspunde

Exprimări din puțul gandirii

Acum 4 ani

Un lucru bun , dar exprimarea doamnei primar ridica unele intrebari. Pai până acum nu a văzut ca erau parcate agresiv că e primar de ceva vreme? Și dacă mașinile sunt "agresiv parcate" oare cum definește doamna primar faptul că unii se plimba cu mașina prin Piata Mare sa ajungă la serviciu?
Raspunde

Canaris

Acum 4 ani

Bună mișcare! Încă câteva din astea și.... mandatul!
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

Dar de ce toate "miscarile bune" apar doar in an electoral? De la Sibiu asteptam mai mult decat "miscari" de astea de teleorman. In ultimii ani, primaria a fost panseluta si acum nu mai face fata la proiecte si investiii. Niciun mandat nou pentru forum, ca sunt praf daca nu au gasit in tot partidul lor un inlocuitor pentru batranii depasiti de realitate.
Raspunde

Luca

Acum 4 ani

Probabil restul locurilor de parcare vor fi ocupate de cei cu cartele de acces ( angajati la Primarie , politisti locali si cativa smecheri ) . M-as bucura daca Primaria ar anunta inceperea constructiei unei parcari subterane cu fonduri europene , daca ar anunta constructia unui pod , a unui pasaj , a unei piste de biciclete , a unui teren de sport public , a unei piste de alergat in Sub Arini , etc ... asa , deciziile din stilou , nu ne prea incalzesc ...
Raspunde

corect

Acum 4 ani

Din punct de vedere medical în momentul ăsta corectă este expresia distanțare fizică nu distanțare socială. Societatea funcționează tocmai pe baza relațiilor sociale și a socializării care nu se poate face de la distanță. Tocmai acesta este idea acelor piețe, de socializare. Cum adică promovați socializarea dar în același timp o anulați prin distanțare socială ? Este politic corect iar binefăcătorii de rău oare sună bine ? Dacă îl citiți pe Mihai Eminescu o sa constatați cât de complexă este limba română.
Raspunde

Se poate!

Acum 4 ani

Masuri binevenite. Succes!
Raspunde

cititor

Acum 4 ani

in sfarsit ...
Raspunde

Milo

Acum 4 ani

O veste buna. Asteptam sa se elibereze si a doua jumatate.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lacramioara Lomnasan

Acum 4 ani

Dezvoltarea Sibiului, proiectele de anvergura si viziunea primariei au depasit de mult orase precum Zurichul, Munchenul si Viena! Felicitari primariei Sibiu si sibienilor pentru ca au adus aceasta metropola in secolul 26!
Raspunde

Sibian

Acum 4 ani

Mătușa a terminat de construit parcurile subterane și supraterane ca sa suplinească desființarea respectivelor locuri de parcare. In rest continuă ctitorie marii căpetenii ,,Pas cu pas'' folosind stocul de vopsea achiziționat de respectivul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus