Marţi,
17.09.2024
Parțial Noros
Acum
18°C

Primăria extinde zona pietonală pe încă o stradă din centrul istoric

Primăria extinde zona pietonală pe încă o stradă din centrul istoric

Odată cu reducerea zonelor în care mașinile mai pot intra în Piața Mică, executivul local propune introducerea în zonele pietonale ale orașului a unei jumătăți din strada Papiu Ilarian.

Strada Timotei Popovici va deveni stradă înfundată după adoptarea proiectului de hotărâre propus dezbaterii consilierilor locali ai Sibiului în ședința programată joi. Regimul străzii Timotei Popovici va fi modificat astfel ca urmare a transformării în alee pietonală a străzii Papiu Ilarian pe porțiunea cuprinsă între Nicolae Bălcescu și intersecția cu strada Tipografilor.

În prezent, strada Papiu Ilarian are regim pietonal pe o porțiune scurtă, de aproximativ 20 de metri (până la intersecția cu Timotei Popovici), zonă în care au fost amplasate tarabele închiriate vânzătorilor de suveniruri. Intenția de a interzice circulația pe jumătate din strada Papiu Ilarian vine după ce strada a intrat în lucrări de reabilitare. În urma acestor lucrări, capătul dinspre Papiu Ilarian al străzii Timotei Popovici va fi folosit ca loc de întoarcere pentru mașini, asemănător celui de pe str. Arhivelor.

Intersecția dintre Papiu Ilarian și Timotei Popovici urmează să fie folosită ca loc de întoarcere a mașinilor Intersecția dintre Papiu Ilarian și Timotei Popovici urmează să fie folosită ca loc de întoarcere a mașinilor

Potrivit proiectului de hotărâre elaborat de administrația locală pe acest subiect, cealaltă porțiune a străzii Papiu Ilarian (tronsonul dintre str. Tipografilor și str. Cetății) va fi considerată unul de ”zonă rezidențială”.

Parcarea din Piața Mică devine tot mai mică

Extinderea zonei pietonale pe str. Papiu Ilarian face subiectul aceluiași proiect de hotărâre prin care administrația locală propune reducerea spațiului alocat parcării mașinilor în Piața Mică. Mai precis, vor fi eliminate toate locurile de parcare și va deveni zonă pietonală toată partea din Piața Mică delimitată de str. Ocnei, Casa Artelor și Turnul Sfatului. Inclusiv locurile de parcare de lângă turn vor fi desființate.

De 15 ani

Impunerea zonelor pietonale în centrul istoric al Sibiului a devenit o realitate începând cu anul 2005, când Consiliul local a decis să interzică circulația mașinilor pe străzile Nicolae Bălcescu, Manejului, Telefoanelor, Cetății (tronsonul dintre Gheorghe Lazăr și Papiu Ilarian), Samuel von Brukenthal, Târgului, dar și Piața Huet (care a fost, însă, folosită ca parcare până anul trecut), Piața Mică, Piața Mare, Piața Aurarilor (încă folosită ca parcare) și pasajul Scărilor.

Zonele pietonale din centrul istoric al Sibiului. Sursa foto: proiect de hotărâre al Consiliului local Sibiu Zonele pietonale din centrul istoric al Sibiului. Sursa foto: proiect de hotărâre al Consiliului local Sibiu

În 2016, odată cu adoptarea unui Plan de mobilitate urbană durabilă, administrația și-a asumat ca până în 2030 să extindă zonele pietonale, atât pentru reducerea poluării, cât și pentru punerea în valoare a centrului istoric.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

K.Samuel

Acum 4 ani

Cu parcarile alea subterane ne miscam si noi? Clujul in 2018 a zis ca face malurile Somesului si anul asta s-a apucat de treaba din fonduri europene. Noi vorbim de malurile Cibinului de la primul mandat a lui Iohannis si tot vai de mama lor sunt. Oradea le-a terminat de ani buni de zile... Daca ar fi existat parcari in zona, toata Timotei Popovici putea fi transformata in pietonala. Mai scadeau chiriile de pe Balcescu si faceau loc la business-uri creative, interesante, care nu fac 3-4000€ din prima luna..
Raspunde

asteroid

Acum 4 ani

Eu cred ca virusul asta a adus un lucru bun. Asteroid Feodorica nu mai poate baga/spala bani in /din evenimente "culturale" si Primaria s-a pus pe treaba. Investeste in Sibiu. Speram ca totul se face cu cap si ca nu va fi nevoie de inca un an sau doi de stari de alerta pt a se putea termina lucrarile. Apropo, era timpulacum pt. parcari subterane sau etajate si interzicerea accesului auto in zona centrala.
Raspunde

Cris

Acum 4 ani

Ușor , ușor se înfrumusețează centrul, frumos si de apreciat . Doamne ajuta si mai departe cu lucruri bune !
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

"Mai departe" se poate merge doar cu o echipa noua la primarie. Cea cu șefii, șefutii si sub-șefutii lui Fodor trebuie sa dispara de la cel mai mic pana la capul peștelui. Doar asa va avea Sibiul vreo șansă de dezvoltare. Echipa actuala a avut timp 8 ani sa ne demonstreze ca este formata din persoane arogante, incompetente, rupte de realitate.
Raspunde

Ioo

Acum 4 ani

Usor usor?! Tu te auzi cand spui asta? De cativa zeci de ani conduce FDGR-ul si nu a facut nimic in afara de spoiala din 2007. Traiasca Bunicuta depasita de situatie!
Raspunde

K.Samuel

Acum 4 ani

Usor, usor? Usor, usor merge in Teleorman. In Botosani. In Alexandria. In Calarasi. In orasele alea care nu au economie, carora le merge prost. Nu prea au zona industriala si stai la mila statului pentru fonduri. Noi stam pe cufarul de bani, drag comentator. La noi ritmul e dictat strict de competenta primariei, adica posibilitatea de a elabora proiecte si de a gestiona santierele. Ritmul? Execrabil! Ciotul ala din Calea Cisnadiei stii ca are termen de aproape 4 luni? 4 luni?! Absolut jignitor.
Raspunde

sibianca

Acum 4 ani

Cat de frumos este Sibiul cand vezi atatea cladiri din centrul sibiului neangrijite? Ex. pe str. Mitropoliei este o schela la o cladire inca de anul trecut de la Samit si nu s-a miscat nimic. Pe strada Saguna sunt multe case care arata deprorabil, neingrijite, ruinate, pe N. Balcescu vezi cladiri foarte curios amenajate, fie parterul este amenajat respectiv zugravit si etajul a rama tot neangrijit sau invers, la pasajul spre centru (la Butoiul de aur) este tot o schela de mai bine de un an si nu s-a miscat nimic ( ma uitam intr-o zi cum niste turisti pozau monumentul) in Pata mica este o schiela tot de un an de zile la o cladire si nu s-a facut nimic si mai sunt multe..... Eu aveam pretentia ca primaria sa fie mai gospodar sa intretina mai bine acest oras ca sa fim mandrii de el.
Raspunde

EU

Acum 4 ani

Dar despre parcări? nici un cuvânt, nici un plan, nici o investiție, nici un interes Ne doare în patină. Ce parcări supraetajate sau subterane? Visăm!
Raspunde

teddy

Acum 4 ani

no stati asa - ca i mult pana departe !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus