Vineri,
25.09.2020
Parțial Noros
Acum
16°C

TSTV, psiholog Mihai Copăceanu: Nesiguranța autorităților statului duce la nesiguranța elevilor și părinților

28 Mai 2020 15:49

TSTV, psiholog Mihai Copăceanu: Nesiguranța autorităților statului duce la nesiguranța elevilor și părinților

Starea de nesiguranță din aceste luni, faptul că nu se știu exact cum se vor relua cursurile în septembrie, cum se vor desfășura examenele de la finalul acestui an școlar este resimțită de către elevi, spune psihologul sibian Mihai Copăceanu. ”E vorba de mesajul pe care îl primim de la autorități. Se vorbește foarte mult de pandemie, de factor de risc, dar în ceea ce privește unele reglementări, de distanțare socială, de cum se vor da unele examene, încă nu avem suficiente ghiduri, direcții, nu avem o metodologie. Inclusiv directorii, nici chiar ministerul însuși nu știe. Nesiguranța autorităților statului duce la nesiguranța copiilor, a elevilor și inclusiv a părinților. Vorbesc cu părinții și unii dintre ei îmi spun că nu-și vor lăsa copiii la școală pentru că nu e obligatoriu, doar se recomandă. Și pe aceeași logică, dacă două luni i-am ținut în casă și i-am protejat, acum nu vreau să-i expun. Există discuții despre purtarea măștii în timpul examenelor, de cum fac față copiii stresului examenelor, cum vor respira, noi nu suntem obișnuiți ca locuitorii altor state să fim obișnuiți să avem deprinderi. Suntem puși în fața situației, iar bâlbâiala autoritățile ne induc și mai mult această stare”, spune Mihai Copăceanu.

Psihologul a început chiar un studiu printre elevii din întreaga școală, iar rezultatele nu sunt foarte încurajatoare. Conform analizei sociologice, aproape 40% dintre tinerii care au răspuns întrebărilor adresate de psiholog nu pot dormi noaptea, 41% se simt mai obosiţi, 23% plâng mai mult decât de obicei. Jumătate, 50,5 % ,mănâncă mai mult decât de obicei, 17% s-au îngrăşat cu cel puţin 5 kg şi 25,3% consideră că şcoala este un dezastru cu privire la educaţia online.

”Mă tem pentru sănătatea familiei mele, mă îngrijorează atitudinea părinților care gândesc că pe ei nu-i poate afecta acest virus” – mesajul unui adolescent, transmis psihologului Mihai Copăceanu.
Emisiunea poate fi vizionată aici:

https://youtu.be/n8UETcg_yXw

Vizualizari: 12218

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Roman apolitic

Acum 3 luni

...nesiguranta statului va duce la schimbari masive in randul politrucilor !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus