Duminică,
01.08.2021
Cer Senin
Acum
30°C

PSD Sibiu a avut dreptate. Ministerul Sănătății cere CJ Sibiu anularea concursului pentru funcția de manager al Spitalului Județean

PSD Sibiu a avut dreptate. Ministerul Sănătății cere CJ Sibiu anularea concursului pentru funcția de manager al Spitalului Județean

În urma unei sesizări transmise de PSD Sibiu, Ministerul Sănătății solicită Consiliului Județean Sibiu anularea concursului pentru funcția de manager al Spitalului Clinic Județean Sibiu. Social democrații cer în consecință demisia președintei Daniela Cîmpean. 

Medicul Liliana Coldea (foto) a preluat șefia Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu în 11 mai. Aceasta a fost singurul candidat înscris în concurs și a fost admisă cu nota 9,82. Ministrul Sănătății a semnat, atunci decizia de numire în funcție.

Acum, însă, în răspunsul înregistrat cu nr. 623/28.05.2020, transmis de Ministerul Sănătății către PSD Sibiu și semnat de secretarul general, Nicoleta Rusu, scrie că Direcția de Control și Integritate/Serviciul Control din cadrul ministerului ”a constatat încălcarea art. 5, alin. 1 art. 6 alin. 2, alin 7, art. 8 lit. g, art. 13 alin. 6 și art. 17, din Regulamentul de Organizare și Desfășurare a Concursului pentru ocuparea funcțiilor de manageri, persoane fizice, ai spitalelor de sub autoritatea Consiliului Județean (CJ) Sibiu, aprobat prin dispoziția Președintelui CJ Sibiu nr. 16/20.01.2017.” ”Cu alte cuvinte, doamna Cîmpean nu a respectat tocmai actele normative întocmite și aprobate de ea în 2017”, susțin social-democrații.

Ministerul solicită să nu se emită actul administrativ de numire în funcție a managerului SCJU Sibiu desemnat în urma concursului și de a se demara procedurile legale pentru organizarea concursului în vederea ocupării funcției de manager în condiții de legalitate.” ”Cred că nu bănuiește nimeni că Ministerul Sănătății condus de penelistul Nelu Tătaru, ”celebru” printre altele că a numit la conducerea Spitalului Județean Neamț, pe perioada stării de urgență, un administrator de firmă de pompe funebre, membru PNL,  ar fi favorizat în vreun fel PSD Sibiu, dacă noi nu aveam sută la sută dreptate”, susține președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif.  

Organizația Județeană PSD Sibiu îi cere din nou demisia doamnei Daniela Cîmpean ”datorită (sic!) incompetenței și abuzurilor pe care dânsa le comite din funcția de Președinte al CJ Sibiu”, se arată într-un comunicat remis de PSD Sibiu.

 

Reacția Danielei Cîmpean la prima sesizare a social-democraților

Președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, a declarat în 29 aprilie că acuzațiile social-democrațiilor sunt nefondate, mai mult, i-a acuzat de iresponsabilitate, deoarece ”o suspiciune de nelegalitate în ceea ce privește concursul de manager pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență a apărut în spațiul public înaintea unei minime verificări”. ”Mă bucură interesul dumneavoastră pentru buna desfășurare a activității în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Existența, acolo, a unei echipe de management profesioniste este esențială, mai ales în aceste zile grele. Este nevoie, mai mult ca oricând, ca eforturile noastre ca oameni politici să fie îndreptate spre găsirea unor soluții la criza pe care o traversăm și spre susținerea sistemului medical. Însă găsesc că este cu totul nepotrivit, dacă nu chiar iresponsabil, ca o suspiciune de nelegalitate în ceea ce privește concursul de manager pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență să apară în spațiul public înaintea unei minime verificări, în condițiile în care nivelul de încredere în serviciile medicale este astăzi esențial pentru a face față situațiilor critice în care ne aflăm”, a scris Daniela Cîmpean în adresa transmisă organizației județene a PSD Sibiu.

Președinta CJ Sibiu a fost contactată astăzi pentru exprimarea unui punct de vedere, în urma răspunsului Ministerului Sănătății, însă din cauza programului încă nu a putut răspunde.

 

Articolele din Regulamentul de Organizare și Desfășurare a Concursului pentru ocuparea funcțiilor de manageri, persoane fizice, ai spitalelor de sub autoritatea Consiliului Județean, încălcate de CJ Sibiu:

- art. 5, alin. 1

”Consiliul de administrație al spitalului public afișează la sediul spitalului și publică pe pagina de internet a spitalului, precum și pe pagina de internet a Consiliului Județean Sibiu, la secțiunea ”locuri de muncă”, anunțul de concurs, cu cel puțin 30 de zile înainte de data-limită de depunere a dosarelor de înscriere la concurs”.

 

art. 6 alin. 2

”Președintele comisie de concurs este președintele consiliului de administrație al spitalului. Ceilalți 2 membri cu drept de vot și notare din cadrul comisiei de concurs sunt numiți de către consiliul de administrație dintre persoanele din consiliul de administrație sau din afara acestuia, având experiență maxim 3 ani ca manager de spital sau având calitatea de cadru didactic universitar în specialitatea de management sau sănătate publică și management”.

 

alin. 7

”În termen de trei zile de la finalizarea perioadei de înscriere la concurs, fiecare dintre membrii comisiei de concurs și ai comisiei de soluționare va da o declarație de imparțialitate din care să rezulte că nu se află în niciuna dintre situațiile prevăzute de alin. 6 raportat la candidații înscriși la concurs, precum și o declarație de confidențialitate”.

 

art. 8 lit. g

”Ppublicarea proiectelor de management ale candidaților pe pagina de internet a spitalului cu cel puțin 5 zile înainte de data susținerii proiectului de management, conform art. 13 alin. 6 cu asigurarea protecției datelor cu caracter personale ale candidaților, conform legii”.

 

art. 13 alin. 6

”Cu cel puțin 5 zile înainte de data desfășurării probei constând în susținerea proiectului de management, comisia de concurs va publica concomitent pe pagina de internet a spitalului proiectele de management depuse de toți candidații declarați admiși în urma finalizării probei de verificare a dosarelor de înscriere, cu asigurarea protecției datelor cu caracter personal ale candidaților, conform legii”.

 

art. 17

”Întrebările și răspunsurile în legătură cu susținerea proiectului de management se consemnează în scris prin grija secretarului comisiei de concurs și se semnează de către membrii comisiei și de către candidat. Proba constând în susținerea și evaluarea proiectului de management se înregistrează audio, iar fișierele rezultate se înregistrează pe suport DVD, care se arhivează împreună cu documentele concursului”.

Vizualizari: 3832

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Dan2 Cp

Acum 1 an

da un manager performant si profesionist nu gasiti? numai politruci legati de un partid,preten cu unii si altii? dovada spitalul din suceava condus de un politruc,epicentrul covid din tara si printre medici flutur si alti pdlisti ca la Sibiu,cine ea fost in pdl ?daniela lu cimpan e raspunsul corect
Raspunde

Ion Gheorghe Sapca

Acum 1 an

Da cine mai e Gheorghe TIF ?

Raspunde

Ion Ic

Acum 1 an

Sa ne fereasca sfantu' sa avem presedinte "pus" de aceasta adunatura de hoti numita "PSD"...sau mai nou "Pro Romania" si alte gogorite, ale mafiei analfabetilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus