Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Partidul are grijă de tine

”La partid” se plângea maică-mea, atunci când avea probleme în fabrica în care lucra, pe vremea când fabrica era un ”bun al poporului”. Și omul de la partid, după ce o asculta, punea mâna pe telefon, iar conducerea fabricii  – indiferent care era aceasta – se executa. Mamei îi era rezolvată problema de ”partidul care are grijă de tine”. 

Zeci de ani mai târziu se dovedesc a fi prea puțini pentru ca mentalitatea PCR-istă să fie minoritară. În orice instituție de stat sau controlată de stat, lucrurile se rezolvă după cum ”dictează” partidul. A venit Ioan Cindrea la conducerea județului? Șeful de la Drumuri și Poduri a fost schimbat! A plecat Cindrea și a venit Daniela Cîmpean? Tripleta șefilor a fost în cele din urmă schimbată, iar birourile societății care administrează drumurile județului s-au colorat într-un vesel galben.

Ai nevoie de un tratament urgent? Vorbești la partid, iar partidul găsește rapid un șef din Sănătate care poate da dispoziția necesară nu doar pentru a ajunge în fruntea listei de așteptare, ci și ca problema să îți fie decontată din fondurile Casei asigurărilor de sănătate.

De la aranjarea unui post de suplinitor, la mutarea unui elev de la o școală la alta, închirierea unei săli de sport la ore preferențiale și până la acea ”intrare” de care ai nevoie pentru a obține un contract ori un aviz, partidul încă le rezolvă pe toate. Și nu oricum, ci punând interesul mărunt înaintea celui general. Prostimea poate să sufere în continuare.

La Sibiu, la fel ca și prin toată țara de altfel, metodele PCR, rafinate în zeci de ani de PSD,  sunt perpetuate în perioada aceasta de un PNL căzut în auto-admirația unor victorii la care, de cele mai multe ori, nu prea a contribuit cu mare lucru. Copleșiți de ”relația cu Cotroceniul” unde e Klaus Iohannis, extaziați de ”linia directă cu Guvernul” unde e Raluca Turcan, liberalii sibieni își atribuie calitatea de deținători ai adevărului suprem. Și astfel, cu toate că suntem în an electoral, siguranța importanței lor îi face să nici nu mai mimeze, măcar, purtatul unor mănuși de dantelă atunci când interese personale sunt rezolvate de partid.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5609

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus