Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Continental susține Școala Profesională în sistem dual și finanțează o nouă clasă în anul școlar 2020-2021

Continental susține Școala Profesională în sistem dual și finanțează o nouă clasă în anul școlar 2020-2021

Continental, una dintre companiile care a inițiat reintroducerea sistemului de învățământ profesional în România, finanțează și în anul școlar 2020-2021 o clasă la CT ”Independența”.

De atunci și până în prezent, sute de elevi au fost formați în cadrul companiei, au învățat o meserie și au fost angajați în fabricile sau centrele de inginerie Continental.

Continental este inițiator și participant la reintroducerea sistemului dual de școală profesională în România, prin colaborarea cu Colegiul Tehnic „Independența” din Sibiu luând naștere trei clase – una în 2018 și două în 2019, elevii acestora urmând a-și desfășura practica în cadrul locației.

“În anii anteriori am fost surprinși de numărul mare de elevi care doreau să intre în clasa Continental. În urma unei campanii intense de promovare în offline și în online, sesiuni de informare virtuale, precum și a bunei comunicări cu peste 80 de școli din județul Sibiu, am înțeles cât de necesară este continuarea acestui sistem de învățământ dual și ce impact pozitiv are în viața tinerilor. Deși contextul actual este unul dificil, ne simțim responsabili să continuăm proiectele  cu impact în comunitate și să contribuim la dezvoltarea forței de muncă din regiune. Astfel, am decis că pentru anul școlar 2020-2021 să înființăm încă o clasă Continental, specializarea Electromecanică. Ținem să mulțumim elevilor și părinților pentru încrederea acordată Clasei Continental”, a declarat Lăcrămioara Dărăban, directorul de resurse umane al Continental Sibiu.

Compania a decis să înființeze încă o clasă de învățământ dual, specializarea Electromecanică, cu 30 de locuri disponibile pentru anul scolar 2020-2021 la Liceul Tehnologic „Independența” din Sibiu. Decizia vine în urma succesului anilor anteriori, cu 3 clase Continental (peste 80 de elevi) aflate deja în desfășurare la unitatea de învățământ. Împreună cu cei înscriși în această vară, 110 elevi vor studia, în total, în clasele Continental de la Liceul Tehnologic „Independența”, în anul școlar 2020-2021.

Timp de trei ani, elevii înscriși în clasa Continental, vor pune bazele electromecanicii și vor aplica noțiunile studiate în sectorul producției componentelor electronice pentru industria auto.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 748

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus