Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
3°C

Parlamentarii sunt imuni la coronavirus. Nu sunt obligați să intre în izolare după ce se întorc din statele cu risc

Parlamentarii sunt imuni la coronavirus. Nu sunt obligați să intre în izolare după ce se întorc din statele cu risc

Parlamentarii, europarlamentarii și personalul din sistemul național de apărare nu vor fi obligați să stea în carantină sau izolare dacă se întorc în România.  Decizia apare într-o anexă a Hotărârii de Guvern care reglementează prelungirea stării de alertă în România, anunță Digi24.ro. Documentul precizează că cetățenii care vin în România din țări din zona galbenă de risc de infecție cu noul coronavirus trebuie să stea în carantină pe o perioadă de 14 zile la adresa de domiciliu, însă există câteva excepții. ”Sunt exceptate de la prevederile pct. 2 și 3 următoarele categorii de persoane care nu prezintă simptome asociate COVID-19, cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind utilizarea materialelor individuale de protecție împotriva COVID-19”, scrie în document, iar printre aceste excepții, la litera d, se numără și parlamentarii români: ”membri ai Parlamentului European, parlamentari și personal aparținând instituțiilor internaționale și sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională”.

Guvernul a aprobat în şedinţa de ieri prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat sâmbătă lista cu toate țările pentru care se elimină obligativitatea carantinei sau autoizolării la domiciliu atunci când cetățenii revin în România din aceste țări, dacă, bineînțeles, sunt asimptomatici. Cele 17 state sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Vizualizari: 1055

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus