Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia a concesionat clădirea fostului Liceu Pedagogic din Sibiu, aflată pe str. General Magheru nr. 34-36. Noul administrator al clădirii anunță un proiect pe termen lung și o investiție de amploare, totul construit în jurul unui nou hotel de lux.
În urmă cu aproape o lună imobilul în care a funcționat Liceul Pedagogic revenea în centrul atenției publice după ce un fotograf publica pe rețele sociale o serie de fotografii realizate în interiorul clădirii, starea avansată de degradare stârnind valuri de nemulțumire în rândul sibienilor.
Imobilul respectiv se află în proprietatea Arhiepiscopiei Romano-Catolică Alba Iulia din 2003 și anul școlar 2010-2011 a fost ultimul în care elevii au mai învățat aici. Din 2011 practic imobilul stă părăsit, de la an la an starea acestuia de degradare fiind tot mai accentuată. Totul pare să se schimbe acum pentru că Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia anunță că în urmă cu câteva zile a ajuns la o înțelegere cu un investitor care va reabilita întreg imobilul și-i va da o funcție nouă.
”Conform prevederilor contractuale SC Corint Hotel SRL va restaura și va pune în valoare imobilul. Având în vedere că, imobilul este în posesia numitei societăți vă rugăm să vă adresați acesteia pentru informații suplimentare”, a răspuns Lukacs Imre Robert, vicarul Arhiepiscopiei, la solicitarea Turnul Sfatului.
Datele de la Registrul Comerțului arată că firma SC Corint Hotel SRL are cinci ani vechime, însă nu a avut activitate însemnată până acum. Administratorul ei, Jean Tatu, a explicat pentru Turnul Sfatului că proiectul este unul de mare amploare, însă momentan se află într-o fază incipientă – precum obținerea autorizațiilor și avizelor necesare, motiv pentru care nu poate să ofere prea multe informații deocamdată. Cert este că imobilul, a cărei lipsă de îngrijire și întreținere precede perioada de funcționare ca liceu, va fi restaurat.
Cât privește imaginile din luna mai, postate pe rețelele de socializare, Jean Tatu spune că ele au fost realizate prin pătrunderea fără a cere permisiunea pe o proprietate privată și promovarea lor fără a avea aprobarea proprietarului, ceea ce încalcă atât legislația cât și bunul simț. Cu toate acestea proprietarul a decis să nu depună plângere.
Interesant este faptul că, la prima vedere, situația pare similară cu ceea ce se întâmpla în 2012. În urmă cu opt ani, aceeași Arhiepiscopie Romano-Catolică Alba Iulia anunța că a închiriat imobilul respectiv unei firme cu o denumire foarte apropiată: SC Corint Grup.
”Cei care au închiriat clădirea de la noi vor decide exact ce vor face acolo. Acum sunt încă în faza incipientă, urmează să decidă exact ce vor să facă. Din primele discuții se pare că va avea loc o reabilitare a clădirii apoi o parte va fi transformată în hotel iar o altă parte într-un centru cultural, cu spații de conferințe și ce mai doresc ei. Este decizia lor ce vor face acolo”, declara la momentul respectiv Szász János, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Alba Iulia.
”Avem un proiect important în acel spațiu. Urmează să mă consult cu conducerea firmei și voi reveni cu detalii legate de ceea ce urmează să se întâmple”, declara în 2012 Emanuel Drăgușin, reprezentant al SC Corint Grup SA. Proiectul la care făcea referire nu a mai văzut lumina zilei.
Vizualizari: 9055
Ultimele comentarii
Acum 11 ore
Ombl
Acum 12 ore
Ion
Acum 12 ore
Ghita
Acum 12 ore
Dorin
Acum 12 ore
David