Duminică,
28.02.2021
Partial Noros
Acum
2°C

Un investitor a preluat clădirea fostului Liceu Pedagogic și anunță un hotel de lux

Un investitor a preluat clădirea fostului Liceu Pedagogic și anunță un hotel de lux

Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia a concesionat clădirea fostului Liceu Pedagogic din Sibiu, aflată pe str. General Magheru nr. 34-36. Noul administrator al clădirii anunță un proiect pe termen lung și o investiție de amploare, totul construit în jurul unui nou hotel de lux.

În urmă cu aproape o lună imobilul în care a funcționat Liceul Pedagogic revenea în centrul atenției publice după ce un fotograf publica pe rețele sociale o serie de fotografii realizate în interiorul clădirii, starea avansată de degradare stârnind valuri de nemulțumire în rândul sibienilor.

Imobilul respectiv se află în proprietatea Arhiepiscopiei Romano-Catolică Alba Iulia din 2003 și anul școlar 2010-2011 a fost ultimul în care elevii au mai învățat aici. Din 2011 practic imobilul stă părăsit, de la an la an starea acestuia de degradare fiind tot mai accentuată. Totul pare să se schimbe acum pentru că Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia anunță că în urmă cu câteva zile a ajuns la o înțelegere cu un investitor care va reabilita întreg imobilul și-i va da o funcție nouă.

”Conform prevederilor contractuale SC Corint Hotel SRL va restaura și va pune în valoare imobilul. Având în vedere că, imobilul este în posesia numitei societăți vă rugăm să vă adresați acesteia pentru informații suplimentare”, a răspuns Lukacs Imre Robert, vicarul Arhiepiscopiei, la solicitarea Turnul Sfatului.

Datele de la Registrul Comerțului arată că firma SC Corint Hotel SRL are cinci ani vechime, însă nu a avut activitate însemnată până acum. Administratorul ei, Jean Tatu, a explicat pentru Turnul Sfatului că proiectul este unul de mare amploare, însă momentan se află într-o fază incipientă – precum obținerea autorizațiilor și avizelor necesare, motiv pentru care nu poate să ofere prea multe informații deocamdată. Cert este că imobilul, a cărei lipsă de îngrijire și întreținere precede perioada de funcționare ca liceu, va fi restaurat.

Cât privește imaginile din luna mai, postate pe rețelele de socializare, Jean Tatu spune că ele au fost realizate prin pătrunderea fără a cere permisiunea pe o proprietate privată și promovarea lor fără a avea aprobarea proprietarului, ceea ce încalcă atât legislația cât și bunul simț. Cu toate acestea proprietarul a decis să nu depună plângere.

Interesant este faptul că, la prima vedere, situația pare similară cu ceea ce se întâmpla în 2012. În urmă cu opt ani, aceeași Arhiepiscopie Romano-Catolică Alba Iulia anunța că a închiriat imobilul respectiv unei firme cu o denumire foarte apropiată: SC Corint Grup.

”Cei care au închiriat clădirea de la noi vor decide exact ce vor face acolo. Acum sunt încă în faza incipientă, urmează să decidă exact ce vor să facă. Din primele discuții se pare că va avea loc o reabilitare a clădirii apoi o parte va fi transformată în hotel iar o altă parte într-un centru cultural, cu spații de conferințe și ce mai doresc ei. Este decizia lor ce vor face acolo”, declara la momentul respectiv Szász János, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Alba Iulia.

”Avem un proiect important în acel spațiu. Urmează să mă consult cu conducerea firmei și voi reveni cu detalii legate de ceea ce urmează să se întâmple”, declara în 2012 Emanuel Drăgușin, reprezentant al SC Corint Grup SA. Proiectul la care făcea referire nu a mai văzut lumina zilei.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Ionut Dudel

Acum 8 luni

A scăpat Celestin de ***.

Raspunde

Xulescu Covidel

Acum 8 luni

Minciuni, clar e acelasi proprietar (Corint de atunci cu Corint de acum si cu Arhiepiscopia-toate 3 una si aceeasi). Nu inteleg o treaba, tot ansamblul de cladiri este monument istoric de clasa A, de ce nu se confisca de la astia care nu au grija si dau la firme fantoma de apartament. De exemplu sa preia Primaria si sa faca un ansamblu de gradinita-scoala-camin batrani, sau ceva de genul...
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 8 luni

S-a desființat o grădiniță,o școală și un liceu care funcționau în această clădire ca sa se facă hotel.Asta după ce clădirea s-a degradat in ultimul hal că așa a vrut biserica...cei care am făcut școala acolo probabil ca-si mai aduc aminte cat de frumoasa si eleganta era această instituție cu cele două curți și gradina de vara.Trist...
Raspunde

Cristina Simu

Acum 8 luni

8 ani am făcut școala in aceasta unitate si fratii mei si grădiniță și scoala... Nu de hotel avem nevoie, sunt copii fara locuri la grădinițe și creșe... Nu ii pasa nimanui ...asta nu e profitabil...
Raspunde

Marcel Ioan

Acum 8 luni

Ce abureala. Isi periaza putin imaginea. Evident ca nu se va face nimic. Firma nu are si nici nu a avut inca de la infiintare NICI UN ANGAJAT! Cum sa dai pe mana unei astfel de firma o cladire monument istoric? Dar caile bisericii sunt intortochiate... :)))
Raspunde

Ghiță Ciobanul

Acum 8 luni

Oare unde vor parca clienții hotelului de lux? Sau sunt modești și vin pe jos? Și asta e cea mai mica problemă...
Raspunde

Carcotel H.

Acum 8 luni

Vrajeli ieftine, pacat ca trebuie "albanezii" sa administreze o cladire istorica din Sibiu...ii doare pe aia fix in...nas de starea monumentelor istorice din oras
Raspunde

Dan2 Cp

Acum 8 luni

firma albaneza cu bani spalati in Sibiu si mures DNA, SO PE EI,ancheta sau la bisi nu e voie?
Raspunde

Alzara 1918

Acum 8 luni

Retrocedări unice in Est . Rezultatul -o ticăloșie .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus