Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Peste 300 de elevi nemulțumiți de notele primite la Evaluarea Națională

Peste 300 de elevi nemulțumiți de notele primite la Evaluarea Națională

Astăzi, 23 iunie, la ora 12.00 s-a finalizat etapa de depunere a contestațiilor pentru rezultatele obținute de elevi la examenul de Evaluare Națională. Cele mai multe contestații au fost depuse la Limba și Literatura Română, unde din 3.320 de elevi notați, 160 au cerut reevaluarea lucrărilor, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. La matematică, din 3.223 de elevi notați, 140 au depus contestații, iar la Limba și literatura germană maternă din 352 de elevi notați, 16 au cerut recorectarea lucrărilor. În total au fost depuse 316 contestații.

Cele mai multe contestații au fost depuse la centrele de examen Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu (40), Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu (25) și Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu (16).

„În conformitate cu OMEC 4 196 din 26.08.2019, ”nota obținută în etapa de soluționare a contestațiilor este notă definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă”, transmite insp. Constantin Dincă, purtător de cuvânt al IȘJ Sibiu. 

Rezultatele finale se vor afișa sâmbătă, 27 iunie. Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus