Puțină lume n-a auzit de Marietto în Sibiu. E genul de ”restaurant” care prin forța propriilor produse – rețeta originală de sandviciuri mașterite - a ajuns să fie cunoscut în tot orașul. Un renume similar și-a construit Kontiki în jurul ciorbei de burtă.
Ani în șir Marietto a funcționat vizavi de Finanțe și la prânz reușea adesea performanța de a încurca traficul pe Calea Dumbrăvii din cauza numărului mare de clienți și a lipsei locurilor de parcare. Erau momente cu mai multe mașini ”pe avarii” în față la Marietto decât la FISC. N-a excelat niciodată prin locație sau amenajare, dar întotdeauna a avut clienți. Prin urmare, vestea că săptămâna aceasta s-au redeschis, într-o nouă locație, nu putea trece neobservată.
Marietto funcționează acum în Piața Habermann și poți merge să-ți iei direct sanviciurile de la ei, sau poți să le comanzi acasă ori la birou. Ca pe vremuri am comandat un sandvici ”România” cu porc, adică are chiflă pe vatră, ceafă afumată pe plită, salată verde, ceapă roșie marinată și ardei copt, sos Marietto, maioneză și, optional, am ales extra ciuperci pe plită. Iar pentru diversitate am mai comandat și un sanviș ”Mexic” cu pui, format din chiflă pe vatră, file de pui pe plită, cașcaval, tris de legume pe plită, sos Marietto, maioneză și aceleași ciuperci opționale pe plită.
De la comandă și până la ușă a durat o jumătate de oră pe ceas. Au ajuns calde și zemoase. Dragoste la prima mușcătură. Pâinea pe vatră din care sunt făcute chiar miroase ușor a jar, nu se compară cu nicio chiflă din supermarket. Când îți înfigi dinții simți prima oară crusta ușor crocantă, apoi miezul pufos îmbibat în sosuri și arome. Mirosul acela de ars în cuptor se potrivește perfect cu gustul de carne perpelită pe plită doar cât să se caramelizeze ușor la capete și să-și lase zeama la mijloc. Adăugați la asta și ciupercile cu gust robust, de pădure, plus cu un pic de ceapă marinată dulce-acrișoară... jur că aproape am dat ochii peste cap. La fiecare mușcătură. Să te lingi pe degete, la propriu.
Prețurile sunt neschimbate. Bine, neschimbate față de ultima oară, că în zece ani s-au adaptat și ele la vremuri. Cel mai ieftin e sandviciul vegetarian, costă 15 lei, dar n-are rost să vă încurcați cu astfel de surogate. Mergeți direct la țintă: Brazilia, Argentina, Italia. Media e 19 lei. Țineți cont că livrarea mai costă opt lei, fiind o firmă separată.
În loc de concluzie, atât vă spun. Dacă ați mai mâncat de la Marietto, bateți palma! Dacă nu, mergeți și încercați că merită.
Tag-uri: cronica , Sibiu , restaurant , marietto , stiri sibiu
Vizualizari: 7223
Ultimele comentarii
Acum 20 ore
Coralya Cora
Acum 20 ore
Teo STANCA
Acum 20 ore
Che G
Acum 21 ore
Ion Ilie
Acum 21 ore
Oanta Ovidiu