Vineri,
30.10.2020
Parțial Noros
Acum
10°C

Angajații din Spania ai Scandia au ieșit în stradă

30 Iunie 2020 10:51

Angajații din Spania ai Scandia au ieșit în stradă

Angajații fabricii din Spania deținută de compania sibiană Scandia au ieșit în stradă să protesteze nemulțumiți de intrarea în insolvență, anunță Profit.ro.

În aprilie 2018, Scandia Food a cumpărat producătorul spaniol de alimente din pește și fructe de mare Thenaisie Provote, într-o tranzacție de 2,8 milioane euro.  Tranzacția ar fi trebuit să permită Scandia să își întărească poziția pe piața românească de conserve de pește, dar și să fie prezentă pe alte piețe.

Din păcate, starea financiară a fabricii din Spania este una precară, datoriile însumând peste 5 milioane de euro iar perspectivele nu sunt cele mai optimiste. Recent fabrica a intrat în insolvență.

Sindicatul angajaților s-a mobilizat, inclusiv cu proteste pe stradă, și a cerut și intervenția politicienilor.

”Peste 4.000 de persoane - salariați și localnici - au ieșit pe stradă să protesteze, cerând proprietarului român să nu închidă fabrica. „Vrem să muncim, nu să cerșim!”, a fost una dintre lozinci”, scrie Profit.ro.

Directorul general al Scandia Food a explicat pentru sursa citată că situația, creată în mare parte și de pandemia de coronavirus, se va îmbunătăți în perioada următoare.

Citește mai multe pe acest subiect pe Profit.ro.

Vizualizari: 2549

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus