Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
2°C

Autostrada Sibiu – Brașov așteaptă după autostrăzile Brașov – Cluj – Borș și București – Ploiești - Brașov

Autostrada Sibiu – Brașov așteaptă după autostrăzile Brașov – Cluj – Borș și București – Ploiești - Brașov

O parte semnificativă din Autostrada Sibiu – Brașov, porțiunea dintre Brașov și Făgăraș, este conectată la proiectele de autostradă Brașov-Cluj-Borș și București – Ploiești – Brașov, astfel că investiția va urma pașii acestor proiecte. Acesta este o parte din răspunsul primit de deputatul FDGR Ovidiu Ganț de la ministrul Transporturilor, Lucian Nicolae Bode. Ganț a solicitat ministrului Transporturilor o informare cu privire la documentațiile legate de acest proiect de infrastructură.

Legat de porțiunea Brașov (Cristian) – Făgăraș, ministrul susține că ”în cadrul CNAIR este în analiză documentația existentă pentru  secțiunea 1A (Cristian - Făgăraș) a Autostrăzii Brașov- Cluj – Borș, în vederea pregătirii procedurii de achiziție publică pentru contractarea de servicii de proiectare pentru completarea documentațiilor existente”. În plus, pentru acest sector este necesară completarea Studiului de Fezabilitate actualizat ultima oară în 2008, deoarece în această zonă ar urma să se intersecteze și cu secțiunea de autostradă Predeal – Cristian, care este parte a autostrăzii București – Ploiești – Brașov.

”Solicit această informare anual pentru a constata progresele realizate în acest răstimp. Consider acest proiect vital pentru dezvoltarea întregii regiuni din Transilvania de Sud”, a declarat deputatul Ovidiu Ganț.  

Legat de Autostrada Sibiu – Făgăraș, documentele legate de Studiu de Fezabilitate nu sunt complete, în plus, procedura de obținere a acordului de mediu este în derulare. ”Termenul de finalizare a contractului este în luna februarie 2021”, se arată în răspunsul transmis de ministrul Transporturilor.

Autostrada Sibiu – Făgăraș – Brașov este prevăzută în Master Planul General de Transport al României, aprobat prin HG 666/2016, cu denumirea generică ”Autostrada Transilvania A3”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2674

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Cipi CIPi

Acum 3 ani

Nu inteleg de ce autostrada asta este en studii permanente iar acum ne zice ca va fi gata SF-ul doar la anul. La o căutare pe internet pe tema asta ne zicea că revizuirea trebuia terminată de ani de zile. Chiar nu se poate sancționa firma care efectua SF-ul? Sunt sigur ca la anu pe vremea asta vine și zice ca datorita complexității traseulului trebuie sa facă studii suplimentare la fel ca la autostrada Sibiu Pitești. Și de asemenea de anul trecut trebuia sa se știe unde se va face joncțiunea cu Autostrada la Boița sau Veștem.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus