Luni,
28.11.2022
Innorat
Acum
1°C

Fiul primarului din Turnu Roșu a fost reținut pentru viol

Fiul primarului din Turnu Roșu a fost reținut pentru viol

Flavius Istrate, fiul primarului din comuna Turnu Roșu, Stelian Istrate, a fost reținut ieri sub acuzația de viol și trimis în arest preventiv pentru 30 de zile. Istoria acuzațiilor aduse tânărului datează de la sfârșitul anului trecut, atunci când o fată de 14 ani a depus reclamație la poliție spunând că a fost victima unui viol. Cercetările au fost blocate din cauza coronavirusului, deoarece un martor al acuzării ar fi rămas în străinătate din cauza pandemiei și nu a putut fi interogată. 

La începutul anului, mama unei fetițe de 14 ani din Turnul Roșu a făcut reclamație la poliție acuzându-l pe fiul primarului din comună că i-a violat fata. Fapta s-ar fi petrecut în preajma Crăciunului 2019, chiar în apropierea casei de cultură din localitate. Sesizarea a fost depusă târziu, susțin polițiștii, iar raportul medico-legal întocmit de doctori nu e concludent.

”Expertiza făcută atunci nu ajută la finalizarea cazului, deoarece s-a constatat că dezvirginizarea nu era de dată recentă”, precizează surse apropiate anchetei. Plângerea s-a făcut la trei săptămâni după faptă, susțin aceleași surse, fapt ce îngreunează mersul anchetei. O altă problemă ține de faptul că un martor al presupusului caz de viol este plecat din țară și nu poate fi audiat. Această informație este confirmată în urmă cu câteva săptămâni de purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Lazăr.

”Unul din martori este plecat din țară și din cauza pandemiei de coronavirus nu s-a mai putut realiza audierea. Persoana se află în vizită la un membru al familiei și a rămas blocată în statul respectiv din cauza închiderii granițelor”, precizează Luciana Lazăr. Ar fi vorba de o altă fată, prietenă a fetei de 14 ani care spune că a fost violată. Ea ar fi fost cea care i-ar fi surprins pe cei doi.

Polițiștii urmau să înceapă atunci demersurile pentru interogarea martorului prin intermediul comisiei rogatorie. Prin aceasta se acordă permisiunea unui organ de urmărire penală dintr-un alt stat să ia mărturia unui martor, să administreze alte dovezi, ori să efectueze unele acte procedurale.

”E o dezinformare totală, ceva propagandă electorală”

Primarul comunei Turnu Roșu, Stelian Istrate, spunea atunci că nu are multe informații legate de acest caz, iar în funcție de decizia justiției, ”cine a greșit, să plătească”. ”Nu știu ce s-a întâmplat. Eu m-am uitat pe camere în ziua respectivă. E o dezinformare totală, ceva propagandă electorală. Mai mult nu vreau să dau niciun detaliu, pentru că nu știu. Iar dacă fata aia a zis greșit și minte, să plătească, dacă a greșit fiul meu, la fel, să plătească. Nu dau niciun fel de relații pentru că nu știu, dar eu cred că e o făcătură. Nu-mi place nici mie, dar asta e, nu vreau să comentez”, a declarat Stelian Istrate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3884

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus