Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Planul de relansare economică al Guvernului: Clujul a fost inclus cu metrou și tren metropolitan, Sibiul bate pasul pe loc

Planul de relansare economică al Guvernului: Clujul a fost inclus cu metrou și tren metropolitan, Sibiul bate pasul pe loc

Guvernul României a prezentat miercuri planul de relansare economică a României, acesta bazându-se în mare măsură pe investițiile masive în infrastructură.

Dacă Sibiul pare a fi ocolit, orașul nostru fiind menționat doar în construcția autostrăzii Sibiu –  Pitești, în special prin menționarea tronsonului 1 al autostrăzii spre Pitești – secțiune aflată deja în lucru, alte orașe mari par a avea planuri mult mai ambițioase. Spre exemplu, Cluj-Napoca apare în planul Guvernului atât cu proiectul metroului, cât și cu trenul metropolitan.

Astfel, în plan au fost incluse proiectele "Metrou Cluj Napoca - Magistrala: Gilău – Florești – Cluj-Napoca" și "Tren metropolitan Nădășelu – Baciu – Cluj-Napoca – Apahida – Jucu – Bonțida", anunțate anterior de către municipalitatea clujeană.

În Sibiu autoritățile vorbesc despre posibilitatea implementării proiectului unui tren metropolitan de aproape 15 ani, fără a realiza ceva concret. El a fost repus pe tapet inclusiv anul trecut de viceprimarul Corina Bokor.

„Dincolo de proiectele demarate deja, Municipiul Sibiu are în vedere continuarea dezvoltării transportului urban conform viziuni formulate în planul de mobilitate locală durabilă cu proiecte de amploare. Cum este de exemplu introducerea trenului interurban”, a declarat în septembrie 2019 Corina Bokor.

Reamintim că proiectul unui tren metropolitan care să lege Sibiul de localitățile învecinate a fost prezentat municipalității sibiene în 2006. Atunci, Jens Kielhorn, inginer german stabilit la Sibiu, a prezentat un studiu de fezabilitate pentru un tren regional Aeroport – Gară – Cisnădie, tren care să folosească și liniile industriale din oraș.

Proiectul lui Kielhorn a inclus și o cursă demonstrativă între Cisnădie și Aeroportul din Sibiu. De atunci, autoritățile locale au mai amintit periodic intenția de realiza cândva proiectul, fără a face ceva concret în acest sens.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2494

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Dan .

Acum 3 ani

sa multumim coanei fodor si mentorului ei Klaus Iohannis pt avantul, dezvoltarea si traficul sufocant din Sibiu si sa le dorim pensie usoara
Raspunde

Laviniu Lotrean

Acum 3 ani

Sibiul nu are nevoie de nici o relansare! Sibiul este de departe cel mai dezvoltat oras al tarii si unul dintre cele mai bogate si evoluate din Europa! Alături de Făurei și Nucșoara.
Raspunde

Biciclist .

Acum 3 ani

Lasati ca nu e problema ca nu avem investii de astea, Sibiul nici n-are nevoie. Important e ca au pus 500 de metri de asfalt nou PESTE asfaltul vechi valurit la iesirea din sibiu spre poplaca care a si crapat dupa o saptamana! Si faza cea mai faina e ca la fiecare capat al lucrarii au pus cate un panou pe care scrie "Drum judetean reabilitat de Consiliul Judetean". Asta e nivelul. Voi va dati seama cine carmuieste judetul si orasul asta?
Raspunde

Io Nut

Acum 3 ani

Din pacate, "primaria" lui fodor nu are absolut nicio viziune pe termen lung si este depasita total de realitatea din 2020! Desene pe hartie si comunicate in presa sunt maximul ce-l poate face echipa lui fodor iar forumul german (iohannis) tot pe ea au ales-o sa candideze... Trist! 3 ani de tuns iarba in parc, haurat strazile, montat saci pentru rahatul cainilor si cumparat autobuze diesel iar in anul 4 (inaintea alegerilor) apar cu proiecte marete dar fara niciun plan sau vreun termen de realizare. Sper ca la urmatoarele alegeri sa inteleaga sibienii ca nu se mai poate continua cu pensionarii din forum si neamurile lor.
Raspunde

Sufana Gheorghe Lorin

Acum 3 ani

Nu mai denigrati Sibiul, sudisti deghizati in jurnalisti! Orice om de bun simt, de aici si pana in Honolulu, stie ca Sibiul e in top 3 pe mapamond cu ptivure la dezvoltare, turism, istorie sau civilizatie! Noi suntem mandri ca suntem sibieni adevarati din Jina, voi doar invidiosi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus