Miercuri,
05.08.2020
Cer Senin
Acum
16°C

Ședință de guvern: Exproprieri pe traseul autostrăzii Sibiu-Pitești, printre proiecte

01 Iulie 2020 08:47

Ședință de guvern: Exproprieri pe traseul autostrăzii Sibiu-Pitești, printre proiecte

Guvernul se reuneşte miercuri în şedinţă, pe ordinea de zi figurând, între altele, un proiect de ordonanţă de urgenţă referitor la exproprieri pe traseul autostrăzii Sibiu-Pitești.

Astfel, pe agenda şedinţei Executivului se află un proiect de ordonanţă de urgenţă de completare a Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice care prevede reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani pentru persoanele care au desfăşurat activităţi în domenii de risc maxim, cum ar fi activităţi legate de substanţe explozive, pirotehnice, muniţii, pentru un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani realizat în aceste activităţi.

De asemenea, Guvernul are pe ordinea de zi proiecte de hotărâre privind infrastructura.

În acest sens este proiectul de hotărâre privind aprobarea amplasamentului şi a declanşării procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere aflat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional "Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov - Simeria, componentă a Coridorului Rin-Dunăre, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, tronsonul Braşov - Sighişoara", subsecţiunea 2 Apaţa - Caţa, de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale Homorod, Ormeniş şi Racoş - judeţul Braşov şi proiectul de hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Autostrada Sibiu Piteşti" Secţiunea 4, aflate pe raza localităţilor Tigveni şi Curtea de Argeş din judeţul Argeş.

Presa centrală anunța în urmă cu câteva zile că pe tronsonul respectiv o companie din China este favorită să câștige licitația. Conform unor surse oficiale, oferta China Railway s-ar plasa pe primul loc în cursa pentru acest tronson din cel mai important proiect rutier al țării.

Vizualizari: 1193

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Ion Giumbusluc

Acum 3 săptămâni

Dupa 30 de ani de "guvernare" PSD-turkye, ajungem sa facem exproprieri si planuri, in 2020...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus