Marţi,
04.08.2020
Partial Noros
Acum
29°C

Sibiul a pierdut 100 de mii de turiști în primele cinci luni ale anului

02 Iulie 2020 11:01

Sibiul a pierdut 100 de mii de turiști în primele cinci luni ale anului

31 mai 2019. Sibiul era vizitat de peste 177 de mii de turiști, dintre care 39 de mii veneau din străinătate. În județ erau deja înregistrate la Institutul Național de Statistică aproape 300 de mii de înnoptări (294.538) în hoteluri și pensiuni. Mai mult de 400 de mii de înnoptări se înregistrau în doar cinci județe (Brașov, Bihor, Cluj, Prahova și Vâlcea) și, evident, în București.

Mai bine decât județul Sibiu a capitolul turiști înregistrați stătea doar Bihor, Brașov, București, Cluj, Constanța, Mureș și Prahova. În total, România avea la finalul lunii mai peste 430 de mii de turiști.

31 mai 2020. În Sibiu au mai ajuns doar 70.243 de turiști. Numărul turiștilor străini nu a mai trecut de 10 mii (9.531). Și la capitolul înnoptări scăderile sunt semnificative: 119.225 de înnoptări, față de 294.538 în aceeași perioadă a anului trecut. Bihor, Brașov, București, Cluj, Mureș și Prahova, au atras în 2020 mai mulți turiști decât Sibiul.

”S-a anulat tot”

Managerii agențiilor de turism din Sibiu anunțau la sfârșitul lunii mai că din cauza pandemiei de coronavrus și a restricțiilor impuse de toate statele, turiștii străini care urmau să ajungă în Sibiu și-au anulat sosirile. În plus, sibienii care urmau să plece în vacanță erau reprogramați pentru toamnă. ”Situația e neagră pentru cei care ar fi trebuit să aibă plecări acum. Am făcut tot posibilul și am reprogramat tot ce aveam, am ținut contactul cu hotelurile, cu operatorii de turism, cu clienții și am reprogramat în cursul anului, către sfârșitul verii, începutul toamnei, absolut tot. Ce va fi de aici încolo, e o totală incertitudine, pentru că din câte vedem totul depinde de ridicarea avioanelor de la sol. Atâta timp cât nu știm clar când e voie să se ridice avioanele, care sunt companiile care vor începe să zboare, e totul incert. Așa că planuri nu prea putem face și stăm în expectativă și noi și turiștii noștri. Încă o dată, până nu încep cursele regulate, apoi charterele, nu putem face nici cel mai mic plan. Dar din punctul meu personal de vedere sezonul 2020 e compromis”, susținea Radu Lazăr, directorul Agenției de turism Sobis.

Sibiul, dat ca destinație sigură

Județul Sibiu s-a aflat luna trecută printre recomandările site-ului de turism European Best Destinations, alături de alte zone din Portugalia, Grecia, Croația, Polonia sau Statele Baltice. Site-ul European Best Destinations a realizat un clasament al locurilor turistice din Europa afectate minim de criza de coronavirus. Pentru a realiza acest articol, au fost luate în calcul destinațiile unde au fost implementate protocoale specifice privind igiena în spații de cazare, restaurante, magazine, dar și disponibilitatea măștilor sau distanțarea socială. Printre alegerile făcute se număra și județul Sibiu, „o destinație perfectă pentru toate tipurile de călătorii”. Inițial, agenția a precizat că în județ nu a decedat în urma infectării cu SARS CoV-2 nicio persoană, însă ulterior a corectat informația.

European Best Destinations a clasat Sibiul, anul trecut, pe locul 6 în topul celor mai frumoase destinații turistice pentru 2020, numărul de voturi depășind orașe precum Paris sau Insula Menorca din Spania.

Tag-uri: Sibiu , turisti

Vizualizari: 652

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus