Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

VIDEO 40 de grade Celsius în autobuz nou Tursib. ”Te sufoci și fără mască”

VIDEO 40 de grade Celsius în autobuz nou Tursib. ”Te sufoci și fără mască”

Un sibian a reclamat situația surprinsă într-unul din autobuzele nou achiziționate de municipalitate pentru Tursib, unde unul dintre termometre indica temperatura de 40 de grade Celsius.

Marius G. a explicat pentru reporterul Turnul Sfatului că a mers cu autobuzul 17 în data de 30 iunie, de la stația Nufărul până la capătul de linie din cartierul Ștrand. După câteva minute și-a dat seama că temperatura este foarte ridicată în autobuz și că nu poate respira bine, mai ales cu masca de protecție care este obligatorie în spațiile închise.

”M-am uitat în jur, erau și bătrâni și toată lumea suferea de căldură, era mai cald ca afară, se simțea cum intri sau când deschidea șoferul ușile în stații, efectiv intra aer răcoros de afară. Sistemul de răcire se auzea ca și cum ar funcționa, șuiera, însă pe nicăieri nu intra aer rece, doar căldură. M-am dus la șofer să-l întreb și el mi-a zis că a pornit aerul condiționat, dar că mai mult nu are ce face. Atunci am văzut că și el stătea ca în saună, termometrul lui arăta 40 de grade Celsius. Mi se pare inuman. M-am uitat și pe alte afișaje din autobuz să văd dacă mai arată undeva temperatura, dar erau oprite. Atunci am scos telefonul și am filmat”, spune Marius G. pentru Turnul Sfatului.

Sibianul nu este nemulțumit doar de faptul că la 40 de grade Celsius este aproape imposibil să porți mască, ci și că situația se petrece într-un autobuz cumpărat recent, nou-nouț, de primăria Sibiu.

”Mă îndoiesc sincer că cineva din primărie, cineva cu funcție, circulă vreodată cu autobuzul să vadă condițiile reale din oraș”, mai spune sibianul supărat.

Reporterul Turnul Sfatului a prezentat situația conducerii Tursib, căreia i-a cerut un punct de vedere pe această temă. Reprezentanții companiei de transport în comun recunosc faptul că în cabina șoferului erau 40 de grade Celsius, însă ei spun că în restul autobuzului temperatura ar fi fost mai scăzută pentru că sistemul de climatizare al autobuzului respectiv funcționează în parametri normali.

Redăm mai jos poziția conducerii Tursib în acest caz:

”În urma sesizării transmise prin intermediul doumneavoastră, s-au făcut verificările necesare. S-a constatat faptul că în cazul autobuzului cu numărul de înmatriculare SB 61 SBT, în data de 29 iunie, nu a existat nici un defect semnalat la sistemul de aer condiţionat. Aşadar sistemul de aer condiţionat a funcţionat în standardele normale.

Referitor la imaginile ataşate de dumneavoastră, precizăm că pe monitorul fotografiat de către călător este afişată temperatura captată de senzorul din cabina şoferului. Ca atare, temperatura de 40 de grade indicată pe ecran este temperatura care era înregistrată la acel moment în cabina şoferului şi care nu este aceeaşi cu cea din salonul de călători. În cazul acestui tip de autobuz, ecranul pe care se afişează temperatura din salon este situat deasupra oglinzii retrovizoare.

În ciuda tuturor celor precizate mai sus, sesizarea clientului Tursib referitoare la temperatura ridicată din autobuz a fost înregistrată şi verificată conform procedurilor.

Aceste proceduri presupun ca instalaţia de climatizare să fie pornită atunci cȃnd este atins pragul de +24 de grade Celsius ȋn interiorul salonului de pasageri. Cel mai probabil şoferul în cauză a omis sa verifice si să pornească aerul condiţionat atunci când în salon temperatura a crescut.

Aceleaşi proceduri prevăd faptul că în cazul unei reclamaţii, şoferul este convocat la sediul firmei pentru a completa o notă explicativă. Ulterior se analizează toate dovezile, pentru a fi decise măsurile care se impun. Această analiză este în curs de desfăşurare.

Ținem să vă mulţumim atât dumneavoastră cât şi călătorului nostru  şi vă asigurăm că luăm ȋn considerare orice sesizare făcută din partea clienţilor noștri, deoarece ne ajută să ne ȋmbunătăţim activitatea.

Vă asigurăm că SC Tursib SA depune toate eforturile necesare pentru ca transportul public din Sibiu să se desfășoare ȋn condiţii cȃt mai bune”.

Pe de altă parte, liderul de sindicat al șoferilor din Tursib spune că situația nu este una particulară și că adesea șoferii sunt nevoiți să muncească, în condiții grele de trafic, la temperaturi extreme, iar principala vină o poartă autobuzele de proastă calitate.

”Nu este prima oară când apar astfel de probleme și am mai spus ca aceste autobuze sunt o risipă de bani, cei care au făcut caietele de sarcini trebuie sa își asume. Sunt colegii mei care lucrează în condițiile acestea și, în egală măsură, este păcat și de banii sibienilor. De ce la Cluj sau în alte orașe s-au putut achiziționa autobuze la un nivel superior?”, a declarat pentru Turnul Sfatului Alin Poabar, lider de sindicat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5316

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

A. C.

Acum 3 ani

"a mers cu autobuzul 17 în data de 30 iunie" .. "S-a constatat faptul că în cazul autobuzului cu numărul de înmatriculare SB 61 SBT, în data de 29 iunie".. s-o fi stricat intre timp
Raspunde

Cezar Cezar

Acum 3 ani

S-a găsit Acarul Păun. Șoferul, care cică nu a pornit aerul condiționat. Dar el, șoferul la 40 de grade, în ce condiții muncește? Hai să ne spălăm pe mâini, să scoatem șoferul vinovat și să nu recunoaștem că un autobuz nou are AC-ul nefuncțional.
Raspunde

X X

Acum 3 ani

Aualeeeeuuu.....Eurobus
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dan2 Cp

Acum 3 ani

penibililpr din primarie ati cumparat isuzu pe banii nostrii voi nu mergeti cu buzul nici penibilii de la its bataie de joc pe banii nostrii no la vot dragilor coruütia la 40 grade ce face?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tatal Vostru

Acum 3 ani

Eu merg cu trotineta electrica peste tot. Sunt cel mai multumit. A fost o investitie foarte buna. Nu regret nici un moment ca am dat banii pe ea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus