Miercuri,
05.08.2020
Cer Senin
Acum
16°C

Noutăți la înscrierea în licee a elevilor care au absolvit clasa a VIII-a

03 Iulie 2020 12:41

Noutăți la înscrierea în licee a elevilor care au absolvit clasa a VIII-a

A început înscrierea în licee. Potrivit calendarului, în perioada 2 - 6 iulie are loc completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic. Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită! Completarea fișelor de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt județ și depunerea/transmiterea fișelor, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

Noutate cu privire la înscrierea elevilor din Sibiu care aleg un liceu din alt județ.

Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, dacă în anii trecuți elevii din Sibiu care alegeau să urmeze cursurile unui liceu din alt județ trebuiau să depună cererea de înscriere la Inspectoratul Școlar Județean, în acest an lucrurile s-au schimbat. Elevii pot depune cererea la școala gimnazială la care au absolvit, dar cu codul liceului din județul în care vor să meargă.

În perioada 3 - 7 iulie are loc verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator, operațiuni ce se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată.

În data de 10 iulie, va avea loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2020-2021. În aceeași zi va avea loc și comunicarea rezultatelor celor repartizaţi în învăţământul liceal de stat, conform procedurii stabilite de Comisia naţională de admitere, dar și afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ. În perioada 13 - 20 iulie va avea loc depunerea sau transmiterea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi, iar în data de 21 iulie vor fi transmise de către unitățile de învățământ liceal de stat a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere. În perioada 22 - 24 iulie se vor rezolva de către comisia judeţeană de admitere a situaţiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

În data de 24 iulie începe a doua etapă de admitere în învățământul liceal.

Repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi într-o sesiune distinctă

Potrivit calendarului în perioada a 4 - 5 iulie are loc repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi. Aceasta se face computerizat, într-o sesiune distinctă, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și pe baza opțiunilor completate în fișa de înscriere, conform unei proceduri stabilite la nivel național, de către Comisia națională de admitere, publicată pe site-ul inspectoratului școlar județean și comunicată unităților de învățământ până la data 15 iunie 2020.

În perioada 30 iunie - 3 iulie are loc înscrierea pe locurile speciale pentru romi și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a Vlll-a, la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic. Orice fișă depusă după această dată nu va mai fi luată în considerare!

Sursa foto: arhiva TS

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus