Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
6°C

Nemții își reiau excursiile cu autocarele către Sibiu. ”Purtați măștile peste gură și nas pe toată durata călătoriei”

Nemții își reiau excursiile cu autocarele către Sibiu.  ”Purtați măștile peste gură și nas pe toată durata călătoriei”

Agențiile de turism din Germania au început să vândă din nou excursii în România, care includ mai multe destinații printre care și ”capitala culturală Sibiu”. Iar pentru a-și convinge clienții, operatorii din turismul nemțesc enumeră și măsurile pregătite pentru călătorii.

Grupurile de turiști germani opriți pentru o zi sau două reprezentau cea mai mare categorie de vizitatori externi pe care Sibiul îi avea înainte de 2020, anul al cărui sezon turistic a fost blocat de declararea pandemiei de Covid-19. 

Măsurile de relaxare luate între timp, la nivel internațional au determinat operatorii turistici din Germania să scoată din nou la vânzare excursii către țara noastră. ”Descoperiți România fascinantă și contrastantă, una dintre cele mai tinere membre ale UE. Un nou val de entuziasm și dăruire este palpabil și oferă multor obiective turistice din România o strălucire proaspătă. În Transilvania, culorile se schimbă precum epocile stilurilor arhitectonice: mănăstirile din Moldova cu frescele lor colorate, castelele bisericești mândre ale coloniștilor germani, Carpații de culoare verde închis, Biserica Neagră din Brașov, idilica Sighișoara și capitala culturală Sibiu. Sălbatică și puțin înfiorătoare, dar România are multe de oferit - lăsați-vă impresionați!”, este o parte din prezentarea făcută primelor excursii scoase din nou la vânzare către țara noastră de către agenția Eichberger, de exemplu.

Astfel de călătorii sunt efectuate cu autocare - cu înnoptări în cinci orașe din România -, iar pentru siguranța pasagerilor în contextul Covid-19, operatorii turistici germani anunță o serie de măsuri. Șoferii primesc instrucțiuni specifice, autocarele sunt dezinfectate înainte și după fiecare călătorie, au fost dotate cu rezervoare de dezinfectant pentru mâini, iar suprafețele atinse frecvent sunt curățate intensiv. Autocarele folosite pentru transport au noi filtre pentru aer (HEPA), fiind implementat și ”conceptul de ventilație sofisticat”: sistemul de aerisire al autocarelor nu utilizează funcția de recirculare a aerului, iar opririle planificate pe trasee sunt mai dese.

Reguli pentru turiștii germani

Turiștii germani vor trebui să completeze câte un chestionar cu întrebări specifice, iar de manipularea bagajelor se vor ocupa exclusiv șoferii autocarelor. Intrarea și ieșirea din mijloacele de transport se face după reguli stricte, în care intrarea se face numai prin ușa de la mijlocul autocarului. ”Ieșirea se face pe ușa din față pentru cei care stau pe scaunele aflate până la accesul din mijloc. Ieșirea se face pe ușa de la mijloc pentru cei care au scaunele în spatele accesului central”, mai descriu operatorii germani.

Care roagă turiștii germani să își dezinfecteze mâinile de fiecare dată când intră în autocarele și să respecte eticheta momentului (în pliul cotului) atunci când strănută sau tușesc. ”Stați pe locurile alocate de șoferii noștri. Acordăm o deosebită importanță spațiului dintre călători. Purtați măștile pentru nas și gură pe toată durata călătoriei. Vă rugăm să aduceți cu dumneavoastră măștile pentru nas și gură. În caz de nevoie, veți primi o mască de la șoferii noștri”, mai arată reprezentanții agenției de turism amintite. 

”Sălbatică și puțin înfiorătoare” este impresia pe care România o are în rândul turiștilor germani. Operatorii spun că, de fapt, e impresionantă

Din august

În condițiile în care prima excursie din pandemie a avut loc pe 1 iunie și a fost organizată prin Germania, prima excursie către România a celor de la Eichberger este programată pentru perioada 9 – 16 august 2020. Înnoptările ar urma să aibă loc la hoteluri de patru stele din Oradea (două nopți) Bistrița, Piatra Neamț, Predeal și Sebeș, iar în pachetul scos la vânzare include și costurile de intrare în obiectivele turistice de pe traseu, precum și serviciile de ghidaj turistic. Prețul unei astfel de excursii este de 777 de euro de persoană.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2604

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Dan2 Cp

Acum 3 ani

da sparanghelul unde e?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus