Joi,
28.10.2021
Innorat
Acum
5°C

Văzând câți copii se plimbă cu bicicletele în perioada aceasta, un șurean s-a apucat să le facă veste reflectorizante

Văzând câți copii se plimbă cu bicicletele în perioada aceasta, un șurean s-a apucat să le facă veste reflectorizante

Inițiativa civică ”Împreună pentru Șura Mare” va oferi gratuit, săptămâna aceasta, peste 130 de ”veste” reflectorizante copiilor din zona Șura Mare care ies la plimbare cu bicicleta.

Ideea a venit după unul dintre membrii asociației a observat cât de mulți copii ies seara cu bicicletele la plimbare, dat fiind faptul că se află în vacanță, majoritatea fără echipament de protecție.

”Veneam de la Sibiu cu mașina și am văzut că sunt foarte mulți copii care se plimbă cu bicicletele fără să aibă vreun element de siguranță. Îi apucă seara pe drum și devin un pericol pentru șoferi. Vremea caldă și vacanța mare au mărit numărul copiilor care stau afară la noi în comună. Atunci m-am gândit să facem veste reflectorizante și să le oferim copiilor, în speranța că vom crește astfel cu puțin gradul de siguranță rutieră. Le-am zis impropriu veste pentru că nu vrem să le țină de cald și să nu le poarte, ci sunt mai degrabă un fel de ham reflectorizant, care să-i și atragă să le poarte”, a explicat pentru Turnul Sfatului, Ioan Dragotă, reprezentant al inițiativei ”Împreună pentru Șura Mare”.

Din materialul care a costat aproximativ 700 de lei, voluntarii asociației au croit peste 130 de ”veste” reflectorizante care în zilele următoare vor fi distribuite gratuit copiilor și părinților din localitate.

”Am hotărât, împreună cu colegii, să mergem cu ”vestele” create prin localitate și unde vedem copii adunați pur și simplu să le oferim, lor sau părinților, îndemnându-i să le poarte pentru siguranța lor. Bineînțeles, vom spune și părinților ce intenții avem, astfel încât să nu fie probleme de niciun fel. Credem că este ceva ușor de făcut, nu costă foarte mult și poate salva vieți”, a mai spus Ioan Dragotă.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Stangu Ioan

Acum 1 an

Bravo D-le! Un om cu capul pe umeri!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus