Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Pentru ”stimularea exprimării artistice a tinerilor”: în parcul Tineretului vor fi amplasate panouri de graffiti

Pentru ”stimularea exprimării artistice a tinerilor”: în parcul Tineretului vor fi amplasate panouri de graffiti

Patru ansambluri cu câte trei panouri de șase metri pătrați vor fi amplasate în parcul Tineretului de către reprezentanții administrației locale.

68.500 de lei, fără TVA, este suma alocată de Primăria Sibiu pentru a amplasa panouri de grafitti în apropiere de centrul orașului. ”După introducerea panourilor destinate graffiti-ului în skate-park-ul Obor, s-a constatat necesitatea amenajării de noi locații pentru această formă de exprimare, fiind identificată o locație potrivită în parcul Tineretului, altele urmând a fi stabilite ulterior. Aceste locații sunt propice practicării graffiti-ului și se pot transforma în veritabile ateliere de artă stradală”, se arată în caietul de sarcini elaborat de reprezentanții Primăriei pentru atribuirea contractului de realizare și montaj a acestor panouri.

Funcționarii administrației locale au decis ca aceste panouri de graffiti să aibă o lățime de trei metri și o înălțime de doi metri. Panourile din PVC cu o grosime de 8 mm vor fi prinse pe ansambluri metalice sub formă de prismă. Patru astfel de ansambluri se cer furnizate. În cadrul contractului scos la licitație este prevăzută și schimbarea panourilor din PVC, după ce acestea se vor umple cu desene. ”Ansamblul de panouri destinate aplicării de graffiti trebuie să fie demontabil, pentru a permite depozitarea în perioada anotimpului rece. Pentru aplicarea graffiti-ului se vor utiliza ambele feșe ale panourilor, consecutiv. După acoperirea primei fețe, placa se va întoarce pentru a permite utilizarea feței secunde. La momentul în care fața secundă a plăcii este acoperită cu graffiti, placa se va înlocui cu una nouă. Intervalul de înlocuire a plăcilor va fi lunar sau mai des, după caz”, mai scrie în caietul de sarcini al Primăriei.

Firmele interesate de furnizarea și mentenanța acestor panouri au termen de depunere a ofertelor ziua de 13 iulie 2020.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1778

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Marcel Ioan

Acum 3 ani

Deci 50 de mp de panouri vor costa 15.000 de Euro!!! Bai voi in primarie, sunteti nebuni!!! 15.000 de Euro ca sa dea unii din spray!!! Te doare mintea... si inca vor mai si schimba panourile in functie de viteza de "creatie" !!! Deschideti geamurile in Piata Mare si aruncatii banii acolo, ar fi sibienii mai castigati asa...
Raspunde

Dan2 Cp

Acum 3 ani

primarie ce darnica esti cu banii nostrii primarie condusa de o bunica
Raspunde

Sigur ca da Sibian

Acum 3 ani

Stati linistiti ca panourile nu vor fi schimbate lunar ci curatate sau vopsite integral sau colantate etc. O sa vedem daca vor fi si schimbate, ca de facturat sigur vor fi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus