Vineri,
14.08.2020
Parțial Noros
Acum
29°C

Premieră în România: Sibienii de la Printcenter.ro oferă tratamente textile cu rezultate dovedite științific împotriva COVID-19

14 Iulie 2020 08:07

Premieră în România: Sibienii de la Printcenter.ro oferă tratamente textile cu rezultate dovedite științific împotriva COVID-19

Cum ar fi să purtați o mască tratată special despre care știți sigur că omoară peste 99% din viruși și poate fi spălată de câteva zeci de ori fără a-și pierde proprietățile? Sau să dormiți în așternuturi despre care experți de talie mondială spun că distrug orice virus le atinge? Compania sibiană Printcenter.ro oferă, în premieră pentru țara noastră, tratamente antivirale dedicate materialelor textile.

Compania sibiană Printcenter.ro își extinde și diversifică în această perioadă domeniul de activitate și a adus în premieră în România, prin ”Textile Division”, tratamente antivirale pentru materiale textile. Soluția este una revoluționară cu aplicabilitate largă, în diferite domenii de activitate. Practic, în urma tratamentului special orice suprafață textilă este protejată împotriva virusurilor, inclusiv COVID 19.

Dezvoltat de compania elvețiană HeiQ, soluția Viroblock NPJ03 și-a dovedit atât în laborator cât și în viața de zi cu zi eficiența împotriva Covid-19. În plus, tratamentul a fost testat cu succes pe SaRS-CoV-2, virusul care provoaca boala COVID-19 de laboratorul Institutului de boli infecțioase și imunitare Peter Doherty din Melbourne, Australia.

Companii de talie mondială au încheiat imediat parteneriate cu HeiQ pentru a putea folosi tratamentele antivirale în produsele proprii. Speedo, New Balance, Ecco, Vans, Champion sau Marks & Spencer sunt doar câteva din brandurile renumite care folosesc tratamentul.

”Aceste tratamente reduc semnificativ riscul de infectare de pe materialele textile, prin urmare sunt o soluție ideală împotriva bolilor intraspitalicești. În ceea ce privește Viroblock NPJ03, această tehnologie inteligentă se adaugă la țesătură în faza finală a procesului de fabricație. De menționat că se potrivește tuturor tipurilor de fibre, de la nețesute medicale (de exemplu, măști de față) la țesături pentru îmbrăcăminte și articole textile. Pentru țesăturile lavabile rezistă la cel puțin 30 de spălări la 60°C, iar efectul antiviral rapid a fost demonstrat în 2-5 minute. Totodată este hipoalergenic, oferă o suprafață auto-igienizantă și rezistentă la germeni și are certificare OekoTex Clasa 1, adică poate fi folosit și pentru bebeluși”, explică managerul Printcenter.ro, Alexandru Anca.

În acest moment Printcenter.ro poate trata materiale textile cu lățimea de 180 cm și din luna septembrie va putea să trateze inclusiv materiale cu lățimea de până la 340 cm, lucru pe care puține firme în lume pot să îl facă.

Deși prima reacție a mediului economic românesc nu a fost cea așteptată, reprezentanții Printcenter.ro se arată optimiști cu privire la folosirea pe scară largă a noului tratament textil în țara noastră.

”Folosirea tratamentelor antibacteriene și antivirale pentru materialele textile încă nu sunt prinse în normele medicale, deoarece soluțiile sunt foarte noi și activitatea virală pe textile a început să fie studiată de puțin timp. Standardul ISO 18184, care se referă la determinarea activității antivirale a textilelor, a apărut doar anul trecut. În România, am fost întâmpinat cu neîncredere sau cu mult sarcasm, indiferent de argumentele științifice sau de documentele prezentate. Majoritatea companiilor doreau avize sau certificări de la ANMDR sau Ministerul Sănătății, în condițiile în care aceste instituții au dotări limitate și o legislație restrictivă”, mai spune managerul Printcenter.ro Alexandru Anca.

Important de menționat că Printcenter.ro este certificată OEKO-TEX Standard 100, clasa I, precum și certificată de către Heiq pentru tratare materiale textile: sintetice, naturale, nonwoven.

Adresă: Șoseaua Ștefan cel Mare 193

Site:     www.printcenter.ro

Program: Luni – Vineri între 08:00 - 17:00

Telefon: 0369 101 506

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus