Vineri,
18.06.2021
Innorat
Acum
19°C

CCR dă undă verde dublării alocațiilor

CCR dă undă verde dublării alocațiilor

Curtea Constituţională a României a decis miercuri că legea care anula OUG 2/2020, prin care era amânată până la 1 august dublarea alocaţiilor acordate copiilor, este constituţională.

Este vorba de o lege adoptată în Parlament, prin care a fost respinsă OUG 2/2020 adoptată la începutul anului de către Guvern, act normativ care amâna, de la 1 februarie la 1 august, intrarea în vigoare a dublării alocaţiilor pentru copii.

Potrivit unui comunicat al CCR remis Agerpres, cu unanimitate de voturi, judecătorii constituţionali au respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Guvern şi au constatat că Legea privind respingerea OUG 2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr. 14/2020 privind aprobarea OUG 9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate.

Prin această decizie, Curtea Constituţională aprobă practic dublarea alocaţiilor pentru copii, aşa cum prevedea art.I pct.1 din Legea nr.14/2020. Prin această lege, alocaţia pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani creşte la 300 de lei.

Pe 3 iunie, plenul Camerei Deputaţilor a respins, printr-o lege, OUG 2/2020 care proroga termenul pentru dublarea alocaţiilor copiilor la 1 august 2020.

Tag-uri: alocatii

Vizualizari: 1200

Comentarii

2 comentarii

Nonick .

Acum 11 luni

Bineinteles, OUG a produs deja efecte, legea care o respinge nu produce efecte retroactiv, asa ca scopul a fost atins. Inca o mizerie pesedista intra in vigoare, chiar daca mai tarziu.
Raspunde

D Valeriu

Acum 11 luni

Este rezultatul unei opozitii IRESPONSABILE!Acesti politicieni josnici fac orice pentru a fi impotriva guvernului!Iar aliatii lor de nadejde sunt CCR(cea mai corupta institutie a statului!) si cateva televiziuni tembele!Unde in lume se promoveaza mincinuni uriase,unde se indeamna lumea la revolta si nesupunere civica,unde politicienii decid cine e bolnav si cine nu sau unde poti raspandi aceasta maladie doar cu o semnatura?Credeti ca sunt bani daca s-a promovat aceasta lege?Nu,dar nu le pasa;aceiasi spelunca a decis ca pensiile speciale sunt legale!PSD-istii nu au prea multe variante:sau la guvernare cu mincina inainte sau la puscarie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus