Vineri,
02.12.2022
Innorat
Acum
4°C

Interviu cu Raul Apostoiu, candidatul USR Plus la primărie: În 6 ani doamna Fodor nu a finalizat niciun proiect major din cele moștenite de la Iohannis

Interviu cu Raul Apostoiu, candidatul USR Plus la primărie: În 6 ani doamna Fodor nu a finalizat niciun proiect major din cele moștenite de la Iohannis

De câteva săptămâni, Raul Apostoiu, candidatul USR PLUS la primăria Sibiu bate cartierele orașului în lung și lat. Însoțit de colegii de partid el stă de vorbă cu sibienii despre viața orașului, cu bune și rele. Reporterul Turnul Sfatului a stat de vorbă cu Raul Apostoiu despre problemele sibienilor, dar și despre soluțiile pe care le propune candidatul USR PLUS.

Am văzut că bateți Sibiul în lung și lat zilele acestea. Cum arată cartierele Sibiului?

Da, mi-am propus ca împreună cu echipa de candidați la Consiliul Local, în cadrul campaniei “Problemele cartierului tău”, să vizităm toate cartierele Sibiului. Cartierele Sibiului arată contrastant, ansamblurile rezidențiale noi arată bine comparativ cu cartierele vechi de blocuri sau case, în special cele de la periferia orașului, cum sunt: Țiglari, Turnișor, Broscărie. Și nu mă refer la case sau gospodării, sibienii care locuiesc la case sunt buni gospodari, poți să observi cat de aranjate sunt, iar apoi în fața casei, curățenia pe domeniul public. Dar sare în ochi calitatea slabă a lucrărilor de infrastructură, a drumurilor și trotuarelor, chiar și în cartierele recent asfaltate calitatea execuției lasă de dorit. Gurile de canal nu sunt aliniate, iarba crește prin asfalt, marcajele sunt șterse. Din păcate periferia are încă un decalaj de imagine față de zonele mai centrale, lucru care trebuie să se schimbe.

Apoi am observat un haos arhitectonic în zonele de dezvoltare imobiliară, nu există o armonie în dezvoltarea arhitecturală a noilor ansambluri rezidențiale, sar în ochi contradicții flagrante între imobile alăturate... Din păcate aceste lucruri se văd chiar de la intrările în oraș.   

Ce vă spun sibienii, ce probleme au ei și ce le promiteți dvs.?

Sibienii sunt deschiși discuțiilor, chiar dacă deseori sunt nemulțumiți, foarte puțini au refuzat politicos să stea la discuții cu noi. Problemele sunt diverse și depinde cu cine discuți: cei cu copii doresc creșe și grădinițe mai aproape de locuință ca să nu fie nevoiți să-și ducă copii cu mașina, foarte mulți doresc parcuri și locuri de joacă unde să se joace copii, în special cei din cartierele de blocuri, alții ne văd pe biciclete și întreabă dacă putem să propunem piste de biciclete dedicate. O doamnă pensionară dintr-un cartier din periferie chiar ne-a întrebat dacă nu putem să rugăm primăria să monteze în cartier aparate de sport în aer liber “cum a văzut ea în parcul Sub Arini”.

Le-am spus că nu le putem promite că toate dorințele lor vor fi realizate, dar putem sa le preluăm ca angajamente ale noastre în campanie, iar odată câștigată primăria le vom pune în aplicare.

Ați accepta să fiți viceprimar dacă vi se propune, în cazul în care nu veți fi ales primar?

Nu pot să confirm în acest moment dacă accept poziția de viceprimar. Acest lucru va depinde de ponderea de consilieri din parte USR PLUS rezultat din alegeri și de cine este primarul ales, consider că viceprimarii trebuie să facă echipă bună cu primarul ales. Eu îmi propun sa fiu ales primar, cu voturile cetățenilor Sibiului care așteaptă un nou mod de a administra orașul.

Cum vedeți activitatea consilierilor USR PLUS din CL, în situația în care Astrid Fodor câștigă al doilea mandat: Opoziție sau susținere?

Nu știu dacă primarul în funcție va fi reales, constat că sibienii sunt foarte nemulțumiți de prestația dânsei de până acum. Așa cum am afirmat și în conferința de presă, candidatura mea este un proiect al întregii echipe de candidați la consiliul local Sibiu, un proiect construit cu și pentru cetățenii Sibiului. Dorim să schimbăm modul în care este perceput rolul consilierilor locali și aceștia să devină inițiatorii proiectelor pe care le-au discutat cu sibienii în campania electorală. Consilierii trebuie să fie mai mult decât un instrument de vot în consiliul local și să devină managerii proiectelor pe care și le-au asumat. Cu siguranță, consilierii USR PLUS vor fi foarte activi ca membri ai Consiliului Local Sibiu.

Care este principalul punct slab al primarului Astrid Fodor în ultimul mandat?

Nerealizarea proiectelor mari ale Sibiului promise sibienilor. Și când spun proiecte mari nu mă refer la asfaltări și mentenanță prin cartiere sau dezvoltări imobiliare private ci la constituirea zonei metropolitane, trenul electric urban, parcările subterane/supraterane din proximitatea zonei istorice sau din cartierele cu densitate mare, construcția centrului de spectacole și conferințe, amenajarea malurilor Cibinului și construcția pistei de biciclete Gușterița-Turnișor, aquapark-ul. Doamna Astrid Fodor este moștenitoarea ideilor și proiectelor inițiate de domnul Iohannis în ultimul său mandat de primar al Sibiului. Cu respect față de activitatea dânsei din ultimii 6 ani la cârma Primăriei, trebuie să spun că nici măcar un singur proiect major din cele amintite mai sus, multe din acestea preluate de la fostul primar sau promise la începutul mandatului, nu a fost finalizat până la data de 6 iunie 2020, data expirării mandatului actual.

Primarul în funcție a încetat să mai vină în mijlocul cetățenilor. Ultima consultare publică cu cetățenii în cartiere a fost în februarie 2016.

Pe ce vă bazați campania electorală și cum stați în sondaje?

Doresc să cunosc problemele reale, din teren, ale sibienilor, de aceea voi încerca cât mai mult posibil și respectând cu strictețe măsurile de protecție socială, să mă întâlnesc cu ei. Dar voi continua în același timp și o campanie online de prezentări și dezbateri pe principalele obiective din programul meu electoral, precum și discuții pe marginea principalelor proiecte ale Sibiului.

Suntem o echipă, dorim să câștigăm în echipă. Avem susținerea celor care ne-au votat la alegerile europarlamentare și a comunităților profesionale, pentru că suntem dintre ei și dorim să facem schimbarea pentru ei.

Avem măsurători făcute până în prezent, însă au un caracter exclusiv intern și ne sugerează direcțiile strategiei de campanie. Nu excludem posibilitatea să lansăm un sondaj mai aproape de data alegerilor.

Aveți o țintă, un target minim de atins la alegeri? Veți face un pas înapoi dacă nu-l atingeți?

Obiectivul meu și al echipei de candidați pentru Consiliul Local este să câștigăm Primăria Sibiu. De aceea targetul nostru este numărul 29.000, care reprezintă numărul de voturi pentru a câștiga poziția de primar, raportat la o populație a Sibiului cu drept de vot de peste 140000 de locuitori. Pentru cei care ne susțin vreau să spun că această cifră reprezintă ținta, energia schimbării în această campanie electorală. Cu ajutorul lor, al celor 29000 de sibieni, putem Reporni Sibiul! Fie că voi câștiga sau nu voi câștiga aceste alegeri, în ambele situații îmi voi depune mandatul de președinte al Filialei Județene. Pentru că, dacă voi fi primar, e bine să mă dedic în totalitate acestei sarcini și o altă echipă să conducă partidul pe plan local. Iar dacă nu voi câștiga, atunci trebuie să dau posibilitatea tuturor membrilor să analizeze cât s-a muncit și ce am reușit în construirea unei filiale de partid pornind de la zero, să alegem cu toții o echipă nouă care să ducă mai departe organizația, în alegerile parlamentare care urmează în timp foarte scurt.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 4595

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Traian Ulesan

Acum 2 ani

Da, Raul Apostoiu. Multa lume probabil se intreaba in Sibiu cine este si ce sanse are ca si candidat la postul de primar? Dar cine era Klaus Iohannis inainte sa ajunga primar si ce sanse i se acordau. Nu era cunoscut si candidatura sa era considerata cu sanse putine atunci. Si atunci s-a dorit, si acum se doreste o schimbare in administratia locala. Si aici se incadreaza perfect Raul Apostoiu. Raul Apostoiu este un om onest, muncitor, dedicat si implicat. Inca nu stiu daca este un bun gospodar dar perceptia mea este ca da. Mai are de invatat dar asta se face odata cu experieta si solicitarile postului. De asemenea sunt increzator ca alaturi de o echipa calitativa profesional si aleasa pe criterii meritocratice poate schimba in bine administratia locala. Deci, votati Raul Apostoiu si consilierii USR-PLUS pentro o schimbare necesara.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un Cetatean

Acum 2 ani

Ai impresia ca cei care v-au votat la europarlamentare o sa te voteze si pe tine? O sa iei si tu si echipa ta maxim 2%. Sa vedem cum iti asumi esecul. Il poti lua pe Ponta ca si exemplu.
Raspunde

John Doe

Acum 2 ani

De ce nu l-ar vota lumea? E mai bine cu **** F? Chiar e nevoie de schimbare. Psd si Pnl sunt aceeasi Marie! Nu stiu cat e de capabil domnul Apostoiu dar voi vota pentru schimbare asta e cert. Sibiul are nevoie de prospetime, de viziune de o echipa noua capabila. Vezi Cluj, Oradea etc. Deci domnule Cetatean, va rog sa va treziți!

Raspunde

Un sibian Suparat [pe primarie

Acum 2 ani

sa speram insa ca va veti tine si de cuvant si odata instalat pe scaunul de primar nu veti uita de cetateni si dialogul cu ei precum si doleantele si problemele lor...
Raspunde

Dan2 Cp

Acum 2 ani

de la vorbe la fapte e un drum lung succesuri fara esece da eu nu cred
Raspunde

Cezar Cezar

Acum 2 ani

Succes Raul! Ne cunoaștem din liceu, de la Lazăr, și cred că ai putea să faci o treabă bună!
Raspunde

Alin Petrescu

Acum 2 ani

Ce gluma buna asta cu demisia. USR va fuziona cu Plus. Iar birourile locale si judetene ale USR ( pentru ca va fi fuziune prin absorbtia Plusului de catre USR ). Asa ca.....ce demisie ????? Gargara cu apa rece. Eu nu am sa te votez.
Raspunde

Un alt cetatean Raspunde cetateanului de mai sus

Acum 2 ani

Daca nici acum nu ne deschidem ochii de sibieni mandri cu orasul nostru si oameni superconservatori si ii mai dam doamnei Fodor la 70 de ani inca un mandat, nu ne mai facem bine, inseamna ca am pierdut trenul modernizarii si pasul dezvoltarii fata de celalalte orase. Daca iasa tot Fodor, e semnalul pe care il primesc tinerii ca trebuie sa paraseasca tara si orasul asta care incet incet a devenit destul de infect. Imi asum un vot pentru Raul Apostoiu si da imi asum si esecul lui, dar sincer nu o sa fie cazul pentru ca daca nu mai iasa Fodor e o victorie pentru orice candidat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus