Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-2°C

Peste 1.000 de locuri libere după prima etapă de înscrieri în clasa pregătitoare

Peste 1.000 de locuri libere după prima etapă de înscrieri în clasa pregătitoare

S-a încheiat prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare. Potrivit datelor obținute de la Inspectoratul Școlar Județean, în județul Sibiu s-au înscris peste 3.600 de elevi și ai rămas libere pentru cea de-a doua etapă de înscriere peste 1.000 de locuri. Cea de-a doua etapă se va desfășura în perioada 21-31 iulie.

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare a avut loc în perioada 8-20 iulie. La nivelul județului Sibiu, pentru această etapă ISJ a aprobat un număr de 4.741 de locuri în cele 196 unități de învățământ, cu nivel primar. În această prima etapă s-au înscris 3.670 elevi, rămânând vacante 1.071 locuri pentru etapele următoare de înscriere.

Situația pe tipuri de învățământ și limba de predare

Tip de învățământ

Limba de predare

Nr. locuri alocate

Nr. elevi înscriși

Nr. locuri libere pentru etapa a II-a

Tradițional

Română

4 215

3 250

965

Tradițional

Germană

419

364

55

Tradițional

Maghiară

21

13

8

Alternative educaționale

Română

56

43

13

Special

Română

30

0

30

La secția germană mai sunt locuri libere, pentru etapa a II-a a înscrierilor, în 7 unități de învățământ: Școala Gimnazială ”Hermann Oberth” Mediaș (27 locuri), Școala Gimnazială ”Goerg Daniel Teusch” Agnita (14 locuri), Școala Gimnazială Avrig (8 locuri), Liceul Teoretic ”Gustav Gündisch” Cisnădie (4 locuri), Liceul teoretic Dumbrăveni (2 locuri), Școala Gimnazială ”Aviator Ioan Sava” Alțâna (2 locuri) și Școala Gimnazială Mălâncrav (1 loc).

La secția română cele mai multe locuri rămase libere pentru etapa a II-a sunt la: Școala Gimnazială „Iona Slavici” Sibiu (66 locuri), Școala Gimnazială Nr. 23 Sibiu (57 locuri), Școala Gimnazială Nr. 12 Sibiu (46 locuri), Liceul Tehnologic Cisnădie (42 locuri), Școala Gimnazială Nr. 25 Sibiu (40 locuri), Școala Gimnazială ”George Popa” Mediaș (37 locuri), Școala Gimnazială Avrig (31 locuri) și Liceul ”Timotei Cipariu” Dumbrăveni (28 locuri).

În a doua etapă (21 - 31 iulie) va fi asigurată înscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiți, din diferite motive, conform procedurii elaborate de inspectoratul școlar județean/al municipiului București.

În perioada 1 - 4 septembrie sunt prevăzute centralizarea și soluționarea, de către inspectoratele școlare, a cererilor părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. De asemenea, inspectoratele școlare vor soluționa orice alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului.

În situația transmiterii documentelor pe e-mail, prin poștă, cu confirmare de primire, documentele utilizate pentru înscrierea în clasa pregătitoare vor fi solicitate și în format fizic, în termen de maximum două săptămâni de la începerea cursurilor.

Toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar, indiferent dacă părinții au sau nu au domiciliul în circumscripția respectivă.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus