Marţi,
22.09.2020
Partial Noros
Acum
21°C

Noul manager reorganizează Spitalul județean: servicii înființate, desființate, schimbări de subordonare

23 Iulie 2020 16:59

Noul manager reorganizează Spitalul județean: servicii înființate, desființate, schimbări de subordonare

La aproape trei luni de la preluarea managementului Spitalului județean Sibiu, dr. Liliana Coldea a inițiat o serie de schimbări în organigrama instituției.

Pentru ”o mai bună monitorizare și coordonare” sau pentru ”un control mai eficient”, dr. Liliana Coldea propune o serie de modificări ale organigramei celei mai mari instituții medicale din județul Sibiu. Printre modificările care i-au fost deja acceptate de Comitetul director al Spitalului intră o serie de modificări de subordonare. Serviciul achiziții publice va fi trecut din subordinea directorului administrativ în subordinea Lilianei Coldea, ”în vederea exercitării unui control mai eficient al activității desfășurate de acest serviciu”. Tot pentru un control mai eficient, dar și pentru o monitorizare mai bună, Liliana Coldea a propus ca și Biroul arhivă să ajungă în subordinea ei din cea a Serviciului administrativ. Totodată, Biroul informatică va trece din subordinea directorului financiar-contabil în cea a directorului administrativ ”motivat de faptul că personalul din cadrul Biroului informatică asigură mentenanța întregului sistem informatic, iar în aceste condiții se asigură o mai bună coordonare a activității biroului”.

Dr. Liliana Coldea propune și desființarea unui serviciu, cel de Buget. Acesta va fi integrat în cadrul Biroului financiar, a cărui denumire va fi schimbată în Birou Contabilitate și Buget și se va afla în subordinea Serviciului Financiar-Contabil.

Noul manager propune, pe de altă, parte și înființarea Serviciului de întreținere și reparații, ”care va prelua muncitorii și Atelierul de întreținere, serviciu ce se va afla în subordinea Directorului Administrativ, în vederea unei mai bune monitorizări și coordonări a activității de întreținere și reparații la nivelul întregului spital”.

În fine, modificările propuse de noua conducere a Spitalului județean prevăd și o schimbare de denumire. Compartimentul Spital se va denumi ”Compartiment Studii Clinice și Siguranța Medicamentului”, personalul fiind menținut. ”Rolul Compartimentului Studii Clinice și Siguranța Medicamentului este de implementare a regulilor de bună practică în studiile clinice desfășurate în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, de evaluare a corectitudinii desfășurării studiilor clinice, precum și de suport în îngrijirea medicală a pacienților internați. Deoarece în structura spitalului, în cadrul aparatului funcțional există Compartimentul Spital în care este încadrat farmacologul clinician al spitalului care are atribuții în derularea activității de farmacovigilență și studii clinice a fost propusă schimbarea denumirii Compartimentului Spital în Compartiment Studii Clinice și Siguranța Medicamentului”, se arată în proiectul de hotărâre prin care consilierii județeni sunt chemați să aprobe implementarea acestor schimbări.

Proiectul de hotărâre va fi supus dezbaterii și votului consilierilor județeni în ședința din 30 iulie.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Cezar Cezar

Acum 2 luni

Au înebunit salcâmii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus