Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

Sibianul Iustin Vaidian a îmbrăcat aseară tricoul roșu, fiind cel mai bun sportiv român de la Turul Ciclist

Sibianul Iustin Vaidian a îmbrăcat aseară tricoul roșu, fiind cel mai bun sportiv român de la Turul Ciclist

Iustin Vaidian, tânărul nostru sibian s-a clasat pe poziția a opta în Etapa Prolog a Turului Ciclist al Sibiului 2020. Iustin a fost declarat cel mai bun sportiv român și a primit tricoul roșu. Astăzi a luat deja starul în prima etapă și se află pe traseul Sibiu - Sălişte - Cisnădie – Avrig - Cârţişoara – Bâlea Cascadă - cu sosirea la Bâlea Lac (2.034 m altitudine). Iustin a declarat că este un vis devenit realitate, cu atât mai mult cu cât, timp de trei ani a făcut voluntariat la Turul Ciclist. 

Etapa Prolog a Turului Ciclist al Sibiului 2020 a fost câștigată de sportivul german Nikodemus Holler (3:34:63), de la echipa Bike Aid, urmat de polonezii Kacper Walkowiak de la CCC Development și Vojciech Sykala de la Voster ATS. Nikodemus Holler va purta tricoul galben în prima etapă.

Serghei Țvetcov de la Naționala României nu și-a propus să tragă la victorie în această etapă, el s-a clasat pe locul 31 și își conservă forțele pentru etapele decisive de la Bâlea și Păltiniș. Eduard Grosu de la Nippo Delko One Provence s-a clasat pe locul 19.

Surpriza etapei a fost tânărul sibian component al Naționalei României Iustin Vaidian, care, la numai 19 ani, s-a clasat al optulea, luând în posesie tricoul roșu al celui mai bun sportiv român.

Iustin Vaidian pe podium

„Am crescut cu turul de ciclism din Sibiu. Timp de trei ani, am fost voluntar la cursă și am lucrat aici în Piața Mare, iar acum sunt pe podium. Este un vis devenit realitate. Obiectivul meu este să închei cursa cu o sănătate bună, orice altceva este bonus", a declarat Iustin.

În această dimineață a început prima etapă cu traseul Sibiu - Sălişte - Cisnădie – Avrig - Cârţişoara – Bâlea Cascadă - cu sosirea la Bâlea Lac (2.034 m altitudine).

Citește și Primul sibian care participă la Turul Ciclist după opt ani: „Sunt încrezător că pot să termin cursa”

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

țâțel Vasile

Acum 1 an

Aha... ui ce țâțe are omu' nostru in albastru. Ca un adevarat sportiv :D Lasand asta la o parte, bravo !

Raspunde

M T

Acum 1 an

Felicitări, Iustin! Succes in continuare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus