Duminică,
03.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Ocna Sibiului: aproape zece milioane de lei nerambursabile pentru un nou Centru cultural și spații publice modernizate

Ocna Sibiului: aproape zece milioane de lei nerambursabile pentru un nou Centru cultural și spații publice modernizate

Administrația orașului Ocna Sibiului a accesat fonduri europene nerambursabile pentru proiectul ”Extindere, reabilitare, dotare Centru cultural și îmbunătățirea spațiilor publice urbane”. Pentru acest proiect s-au obținut autorizațiile de construire necesare urmând a fi lansate procedurile de atribuire a lucrărilor.

Din cele peste 9,4 milioane de lei calculate a fi necesare pentru proiectul mai sus amintit, 98% reprezintă fonduri europene nerambursabile accesate de Primăria orașului Ocna Sibiului prin intermediul Programului Operațional Regional. Proiectul are două componente, una care vizează modernizarea și reabilitarea Centrului cultural din oraș, cea de-a doua urmărind reabilitarea infrastructurii rutiere din zonă.

În urma implementării acestui proiect, Centrul cultural din Ocna Sibiului va avea o sală de spectacole cu 275 de locuri (dintre care 188 de locuri la parter), scena de 7 x 12,5 metri urmând a fi de asemenea modernizată. Vor fi amenajate garderobă, spații destinate artiștilor, un foaier multifuncțional, dar și o sală de activități pentru copii și tineret și spații expoziționale la parter. Clădirea va fi dotată cu lift accesibil și persoanelor cu nevoi speciale, iar la etajul Centrului cultural va fi amenajată o mediotecă și o sală de lectură. În cadrul acestor lucrări de modernizare și reamenajare care vor îngloba toți cei aproapre 2.200 de mp de suprafață construită a Centrului cultural, vor fi amenajate și birouri pentru administrație.

Cea de-a doua componentă a proiectului vizează modernizarea spațiilor publice din jurul Centrului cultural al Ocnei Sibiului, ”în vederea creșterii accesibilității pentru artiști, turiști și localnici”. Astfel, sunt propuse pentru modernizare străzile Băilor, Avram Iancu, De Jos și Piața Traian, care au o lungime totală de peste 1,5 km și o suprafață cumulată de aproape 12.000 de mp.

”Prin intermediul proiectului se urmărește îmbunătățirea calității vieții populației prin creșterea accesibilității la serviciile culturale pentru grupurile vulnerabile care locuiesc sau vizitează localitatea și prin creșterea atractivității față de turiștii români și străini. Pe de altă parte, se urmărește realizarea complementarității și integralității proiectului prin reabilitarea infrastructurii rutiere în zona Centrului cultural, asigurând accesul localnicilor, turiștilor și artiștilor la evenimentele culturale. De asemenea, străzile prevăzute a fi reabilitate fac legătura între două părți ale orașului, modernizarea lor asigurând fluiditatea transportului tuturor categoriilor de cetățeni”, spune George-Claudiu Predescu, primarul orașului Ocna Sibiului.

De la semnarea contractului și până în prezent s-au realizat toate documentațiile necesare obținerii autorizației de construire: proiectul tehnic, detaliile de execuție, avizele necesare. ”Acum suntem în măsură să emitem autorizația de construire și să publicăm în sistemul electronic de licitație documentația pentru atribuirea execuției lucrărilor. În speranța că nu vor fi contestații, în luna noiembrie se va putea semna contractul execuție a lucrărilor, finalizarea lor fiind prevăzută pentru anul 2022”, mai arată primarul George-Claudiu Predescu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3200

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus