Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
14°C

Sibieni păcăliți în Germania. Au plătit pentru un loc de muncă și au fost tratați ca sclavii

Sibieni păcăliți în Germania. Au plătit pentru un loc de muncă și au fost tratați ca sclavii

Antena 3 anunță că mai mulți sibieni au plătit o firmă din Târgu-Jiu pentru a găsi un loc de muncă în Germania, apoi au fost păcăliți și tratați ca niște sclavi.

Cei 15 sibieni au lucrat mai multe săptămâni la un abator din orașul Pforzheim, de lângă Stuttgart, fără să primească vreun ban.

”Am fost 15 persoane, mulți dintre ei au lucrat fără contract trei săptămâni. Ni s-a promis că după două săptămâni ni se vor da bani, însă n-am primit nimic.”, spune Paula Adriana, printre singuri români care a avut un contract de muncă.

Când și-au cerut drepturile, sibienii spun că angajatorii ar fi trimis câțiva bărbați să-i amenințe și lovească.

”Când au refuzat să mai meargă la muncă, au venit rușii peste noi și ne-au bătut, ne-au forțat să mergem la muncă, am fost amenințați cu pistoalele, că ne împușcă și ne zboară creierii dacă nu ne ducem la muncă. Am anunțat poliția după ce ne-au bătut. Ni s-au luat declarații, dar așteptăm în aceeași casă în care au intrat rușii peste noi”, mai povestește românca.

VIDEO cu mărturia sibience puteți vedea pe site-ul Antena 3.

Românca a dezvăluit că ea lucrează pe un salariu de mizerie, 375 de euro pentru 20 de zile muncite.

Situația a ajuns și la nivelul ambasadorului Emil Hurezeanu, care a anunțat măsuri.

”Consulatul General de la Stuttgart, care are în aria sa de competență și abatorul de la Pforzheim, acolo unde acum câteva luni au apărut sute de cazuri de coronavirus, a luat legătura cu Poliția. Poliția nu ne-a informat după incidentele de acum trei zile dintre ruși și români, însă ni s-au promis răspunsuri pentru luni. Rușii respectivi sunt cei care au închiriat locuințe românilor”, a spus Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, în exclusivitate pentru Antena 3.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2114

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus