Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
-1°C

ALDE SIBIU: Horaţiu Marin: „Mediul economic sibian trebuie protejat de efectele pandemiei”

ALDE SIBIU: Horaţiu Marin: „Mediul economic sibian trebuie protejat de efectele pandemiei”

Guvernul României a adoptat, ieri, o hotărâre care dă mână liberă Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de a impune reguli mai stricte contra pandemiei COVID. Mulți au uitat că în aceste luni mediul economic sibian a fost afectat foarte puternic. Datorită măsurilor naţionale impuse multe afaceri s-au închis sau şi-au redus la cote de avarii activitatea.

Consider că este momentul ca factorii judeţeni de decizie să ia măsuri în concordanţă cu realitatea. Municipiul Sibiu nu a avut multe cazuri de infectare COVID. Acest lucru s-a datorat și cetăţenilor responsabili care respectă regulile de igienă şi distanţare socială. Dar autorităţile trebuie să se asigure că măsurile luate să nu afecteze şi mai mult firmele din Sibiu. 

Numărul de turişti a scăzut dramatic şi a afectat industria HoReCa, comenzile internaţionale au scăzut, multe fabrici din Sibiu reducând producţia. Toate aceste realităţi se reflectă în scăderea veniturilor populaţiei. 

Atrag atenţia autorităţilor locale să analizeze rațional situația și să nu fie luate măsuri dure, nejustificate de cifrele pandemiei la Sibiu, având în vedere faptul că mediul economic este slăbit, iar măsuri luate pripit pot afecta şi mai mult, nu doar oamenii de afaceri, ci locurile de muncă pentru sute de cetățeni ai comunității sibiene. 

Un bun primar al municipiului Sibiu ar veni cu măsuri locale de sprijin al mediului economic în pandemie. Scuzele că aceste măsuri ţin de Guvern nu sunt valabile. Numeroase măsuri pot si luate la nivel local: scutire la impozit pe clădiri şi maşini, reduceri de taxe locale etc. 

Am deplina convingere că un oraş bazat pe dezvoltare economică sustenabilă asigură o creştere durabilă cu impact social real și în această direcție voi angrena eforturi ca viitor primar al Municipiului Sibiu.

Horaţiu Marin

candidat ALDE la Primăria Municipiului Sibiu

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Io Nut

Acum 2 ani

Tulai, inca mai exista ALDE?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus