Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Un instructor auto din Sibiu face lecții fiind băut, în dreapta. A lovit un pieton și a fugit

Un instructor auto din Sibiu face lecții fiind băut, în dreapta. A lovit un pieton și a fugit

O mașină-școală a fost implicată într-un accident rutier în care a fost rănit un pieton, în vârstă de 26 de ani. Ulterior, instructorul auto și femeia care se afla la volan au plecat de la locul accidentului, iar tânărul a fost transportat la spital. Polițiștii au aflat că instructorul făcea lecții de condus în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Incidentul s-a petrecut ieri, în jurul orei 13:10, pe strada Abatorului. Cel care a făcut sesizarea a fost chiar tânărul lovit de mașină. Polițiștii Biroului Rutier Sibiu s-au deplasat la locul indicat, constatând că autoturismul implicat fusese mutat, iar ocupanții mașinii părăsiseră locul producerii.

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Orlat, în timp ce se deplasa în calitate de instructor auto într-un autoturism-școală la volanul căruia se afla o femeie în vârstă de 50 de ani, din Săliște, pe strada Abatorului, pe un sector de drum în curbă periculoasă la stânga, semnalizată corespunzător, a pierdut controlul direcției de deplasare și a pătruns pe trotuarul din dreapta unde a acroșat un sibian în vârstă de 26 de ani. Acesta a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, fără a necesita internarea”, transmite Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Imediat după producerea accidentului, instructorul auto a parcat autoturismul în apropiere și a părăsit locul producerii fără încuviințarea polițiștilor. Bărbatul a fost identificat de polițiști în scurt timp și a fost invitat pentru audieri la sediul Biroului Rutier Sibiu, unde, în jurul orei 13:40 a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost însoțit la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului, respectiv părăsirea locului producerii accidentului fără încuviințarea polițiștilor.

Cercetările continuă la nivelul Biroului Rutier Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3174

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Xbxcbg Zccvbnxcbn

Acum 3 ani

si nu este singurul... uitati-va numai cati dintre ei nu respecta regulile de circulatie, opresc unde ii taie capul si mai si fumeaza in masina. ei sunt exemplul si mai ales vinovatii din princina carora sunt atatia non-soferi in Sibiu si nesimtirea a ajuns la mare arta.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus