Sâmbătă,
25.03.2023
Partial Noros
Acum
9°C

Angajații unor magazine din Promenada și Shopping City au fost prinși că făceau trafic cu haine și articole sportive 

Angajații unor magazine din Promenada și Shopping City au fost prinși că făceau trafic cu haine și articole sportive 

Un grup infracțional format din opt persoane a fost destructurat de polițiștii sibieni. Este vorba despre șapte bărbați și o femeie care se ocupau cu însușirea, sustragerea și traficarea de bunuri, în timp ce erau angajați în două magazine din Promenada și Shopping City.

Pe scurt, cei opt suspecți ar fi profitat de faptul că erau angajați în mai multe magazine ale unei societăți comerciale și făceau trafic de bunuri – îmbrăcăminte, încălțăminte și articole sportive. „Ar fi oferit mai multor persoane cu privire la care exista suspiciuni că ar fi cunoscuți, rude sau prieteni diverse articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii din magazin, pe care fie le duceau la casa de marcat, fie le aveau deja pregătite, scandând doar produsul cu valoarea ce mai mică (în general, o pereche de șosete) și doar simulând scanarea celorlalte produse, apoi îndepărtau sistemele anti-furt și le ambalau în cutii/pungi și le predau clienților care plecau cu ele din magazin. În alte situații, angajații nu ar mai fi scanat deloc produsul, nefiind emis efectiv niciun bon fiscal și neefectuându-se nicio plată, clienții plecând pur și simplu cu aceste produse de la casa de marcat, cu acordul și știința vânzătorilor”, explică Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Prejudiciul cert stabilit până în prezent în urma activității infracționale desfășurate de către membrii grupării este în valoare de 473.980 lei, fiind probate până în prezent un număr de 49 acte materiale. În urma celor șapte percheziții domiciliare efectuate ieri au fost ridicate în vederea cercetărilor 1.186 articole sportive și accesorii în valoare de aproximativ 30.000 euro, precum și suma de 16.220 euro și 11.650 lei.  

Potrivit autorităților, au fost puse în executare mandate de aducere față de opt suspecți și un martor. În urma administrării probatoriului în cauză, față de șase dintre suspecți s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând a fi prezentați astăzi Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu cu propunere de luare a unei măsuri legale. 

Suspecții au vârsta cuprinsă între 18 și 42 de ani și sunt domiciliați în județul Sibiu (municipiul Sibiu și satul Merghindeal) și județul Vâlcea. 

Polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, continuă cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat (art. 367 alin.1 C. pen.), delapidare în formă continuată (art. 295 alin.1 cod penal) și complicitate la delapidare (art. 48 cod penal raportat la art. 295 alin. 1 cod penal). 

Serviciul de Investigarea Criminalității Economice a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Sibiu și Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Sibiu, precum și suportul de specialitate al Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.  

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus