Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-4°C

ERATĂ: Bani mai mulți pentru baza de salvare de la Păltiniș

ERATĂ: Bani mai mulți pentru baza de salvare de la Păltiniș

Actualizare 6 august: 

În urma publicării materialului „Bani mai mulți pentru baza de salvare de la Păltiniș”, Consiliul Județean Sibiu atrage atenția asupra următoarelor asprecte:

„Cu privire la articolul apărut în data de 3 august - Bani mai mulți pentru baza de salvare de la Păltiniș, avem rugămintea să rectificați această informație, deoarece nu reprezintă realitatea. 

Valoarea contractului de lucrări încheiat cu SC Total NSA la data de 9.10.2019 este de 2.673.048,59 inclusiv TVA, suma totală NU a suferit modificări din punct de vedere valoric, aceasta fiind identică cu cea contractată. Se poate observa clar că în HCJ nr. 166/2020 aceasta este suma aferentă contractului de execuție a lucrărilor (figurează în art. 1 la HCJ).

Hotărârea Consiliului Județean Sibiu nr.166/2020 a fost emisă pentru a ne conforma regulilor impuse de către finanțator conform contractului de finanțare lit. a, alin 2, secțiune V, în care se prevede ca la momentul decontării sumelor să fie transmisă Hotărârea Consiliului Județean privind aprobarea sumei alocate proiectului de investiții de la bugetul local și de la bugetul de stat pentru contractul de lucrări. În consecință au fost aprobate sumele de la bugetul local și de la bugetul de stat strict raportat la contractul de lucrări semnat cu executantul lucrării.” 

Știre inițială:

Proiectul pentru ridicarea unei baze de salvare în stațiunea Păltiniș mai are nevoie de finanțare după ce valoarea inițială trecută în contractul încheiat cu firma care execută lucrările s-a dovedit prea mică. Astfel, în ședința extraordinară care va avea loc marți, 4 august, la Consiliul Județean Sibiu se va spune spre aprobare suma ce va fi alocată proiectului de investiții de la bugetul local și de la bugetul de stat pentru contractul de lucrări aferent bazei. Valoarea totală a lucrărilor stabilită de această dată va fi de peste 2 milioane de lei.

„La nivelul Județului Sibiu s-a identificat necesitatea majoră de a se construi o bază de salvare în stațiunea Păltiniș - Municipiul Sibiu. În acest sens, s-au făcut demersurile necesare, pentru ca investiția de față să fie cuprinsă la finanțare în cadrul Masterplan-ului investițiilor în turism. […] Astfel, Consiliul Județean Sibiu, în calitate de solicitant, a depus la Ministerul Turismului, solicitare de finanțare pentru proiectul de investiții ”Bază Salvare Salvamont în stațiunea Păltiniș, municipiul Sibiu”, se arată în Proiectul de Hotărâre.

În primăvara acestui an, în ședința comitetului tehnicoeconomic de la nivelul Ministerului Turismului a fost supus spre avizare proiectul la faza studiu de fezabilitate (SF), cu condiția suportării integrale de către beneficiar a cheltuielilor neeligibile prevăzute la punctul 13.1 din Hotărârea de Guvern nr.558/2017.

„Totodată, în urma derulării procedurilor de achiziție publică a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor cu operatorul economic SC Total NSA AG Construct SRL. Contractul de lucrări a fost semnat pe o valoare mai mică decât cea estimată, prin urmare, reprezentanții ministerului ne-au solicitat să aprobăm noile valori și contribuții ale proiectului”, mai scrie în Proiectul de Hotărâre.

Astfel, totală a contractului de lucrări este de 2.246.259,32 lei exclusiv TVA (2.673.048,59 lei cu TVA).

Potrivit directorului Salvamont Sibiu, Adi David, în momentul de față, turnarea fundației este aproape de final.

„În momentul acesta se lucrează la fundația bazei. Investiția a început în primăvara acestui an și lucrările sunt în grafic. O problemă a fost faptul că a plouat foarte mult și evoluția a fost ușor îngreunată, dar în scurt timp lucrările vor fi aduse la cota 0 de unde, practic, începe ridicarea pereților”, spune Adi David.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus