Miercuri,
27.01.2021
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Morminte profanate într-un oraș din județul Sibiu. Primar: „Mi-e rușine de această situație”

Morminte profanate într-un oraș din județul Sibiu. Primar: „Mi-e rușine de această situație”

Mai multe pietre funerare au fost vandalizate zilele trecute în cimitirul evanghelic din orașul Tălmaciu. Potrivit primarului, vinovați ar fi câțiva tineri din comunitate, care obișnuiesc să facă probleme, însă nu se știe momentan care dintre ei.

Situația a fost semnalată redacției de un bărbat din Tălmaciu, care a publicat, pe pagina sa de Facebook, o serie de fotografii reprezentând dezastrul lăsat de tineri în urma lor. „Sunt șocat... nu credeam că Tălmaciu a putut ajunge în starea asta de lipsă de bun simț, de omenie, de compasiune, de ce vreți dumneavoastră! Sper, din tot sufletul, ca făptașii să fie prinși și să fie condamnați cu executare... nu cu suspendare. Nu au scuze nici ei, nici părinții lor!”, notează localnicul.

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, Nicolae Basarabă, primarul orașului Tălmaciu, s-a declarat nemulțumit de situație și a mărturisit că nu este prima dată când cineva face pagube în oraș. 

„Deocamdată nu știm cine a fost. Cu siguranță au fost niște tineri teribiliști, pentru că altfel nu le pot spune, au intrat acolo noaptea, dar nu putem spune câți pentru că nu există supraveghere video acolo. Sunt profund nemulțumit de faptele acestea pe care le fac tinerii. Am mai avut ceva probleme, am avut discuții cu părinții și am rezolvat cu ei direct, unde au fost lucruri mai mici. Dar aici nu știm cine a fost în primul rând, așa că acum colaborăm cu poliția pentru a-i găsi pe făptași. Primăvara răstoarnă ghivece mari cu flori, smulg florile și le aruncă pe stradă sau la cetățeni în curte, peste gard. Mi-e rușine de această situație și îmi doresc ca cetățenii și mai ales copiii noștri dragi să fie liniștiți. Personal merg și stau de vorbă cu ei, încerc să îi ajut cu ce pot”, spune primarul.

Totul s-a petrecut în urmă cu patru nopți, pietrele de mormânt fiind găsite doborâte chiar de un polițist local. „A văzut ce s-a întâmplat și a semnalat administratorul, care a preluat sarcina de a găsi făptașii cu ajutorul autorităților”, explică edilul.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Dan2 Cp

Acum 5 luni

indiferent ce fel de cimitir e evreiesc,romanest,sasesc,unguresc profanarea inseamna pirnaie(inchisoare) primaria din talmaci face ca e la birt la colt sa va vad jindari talmaceni
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus