Duminică,
20.09.2020
Innorat
Acum
23°C

FDGR câștigă procesul cu fostul ministru al Educației, Liviu Pop

05 August 2020 16:46

FDGR câștigă procesul cu fostul ministru al Educației, Liviu Pop

O decizie a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și-a găsit după doi ani verdictul final: Liviu Pop, fost ministru al Educației, este vinovat de discriminare și primește un avertisment după ce a spus în mai multe rânduri că FDGR este o organizație nazistă. ”Curtea de Apel București a respins pe data de 3 august a.c. cererea de anulare a deciziei de sancționare a fostului ministru al învățământului, Pop Liviu Marian, în contradictoriu cu Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Forumul Democrat al Germanilor din România și parlamentarul USR Cristina Iurisniți, ca neîntemeiată. Reamintim ca Liviu Pop a fost sancționat administrativ de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării la sesizarea F.D.G.R. pentru caracterul discriminatoriu al afirmațiilor sale făcute în cadrul unei emisiuni ale postului de televiziune Antena 3 din data de 23 august 2018”, anunță FDGR Sibiu.

CNCD l-a găsit vinovat atunci de discriminare și pe fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, acesta fiind și amendat cu 2000 de lei.  

Consiliul de conducere al FDGR a decis atunci să-i dea în judecată atât pe senatorul Liviu Pop cât și pe consilierul premierului de la acea vreme, Viorica DĂncilă, Darius Vâlcov pentru calomnierea organizației și a minorității germane. „Față de afirmațiile pe care le-au făcut e clar că FDGR consideră că cei doi au afectat grav imaginea organizației și e normal ca o instanță să se pronunțe asupra acestui lucru. Dar nu sunt numai cei doi, sunt mai multe persoane care și-au permis acest lucru. Sper ca instanța să constate că noi avem dreptate și să-i oblige la gesturi publice prin care să corecteze aceste calomnii”, spunea în urmă cu doi ani deputatul Ovidiu Ganț.

 

Vizualizari: 1282

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus