Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Ce facem în weekend? Admirăm expoziții și urmărim spectacole în aer liber

Ce facem în weekend? Admirăm expoziții și urmărim spectacole în aer liber

Weekend-ul acesta aduce în Sibiu numeroase evenimente în aer liber - avem de ales între ateliere de creație și spectacole pentru copii, expoziții outdoor și indoor sau teatru.

Vineri, 7 august

Niciun weekend nu poate începe oficial fără o mâncare bună, să ne țină plini de energie. Pizza by Tango vă invită la cea mai bună pizza din centrul orașului. Aveți posibilitatea să comandați acasă, cu transport gratuit, să ridicați personal preparatul ales sau chiar să petreceți puțin timp în aer liber, la terasă și să mâncați.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Muzeul Național Brukenthal vă invită la cea mai mare expoziție de artă grafică europeană din colecția av. George Șerban. 30 de artiști europeni cu peste 50 de lucrări sunt expuse în Cabinetul de Stampe al Palatului Brukenthal din Piața Mare. Expoziția oferă șansa vizitatorului să cunoască arta europeană din a doua jumătate a sec. 19 și din sec. 20 și a principalelor curente artistice: postimpresionismul, cubism, expresionism, expresionismul abstract, suprarealism, fauvism, abstracționismul, dadaismul. Orice vizitator care cumpără souveniruri de minim 10 lei de la magazinul Palatului Brukenthal poate câștiga unul dintre cele 2 premii în valoare de 100 euro fiecare. Regulamentul concursului se găsește pe pagina de facebook și site-ul oficial al Muzeului. Detalii găsiți și AICI.

De la ora 10, Marian Râlea îi invită pe cei mici în curtea interioară a Teatrului GONG, la o multitudine de povești pentru copiii de toate vârstele. Biletele costă 14 lei și pot fi achiziționate atât online, cât și de la Agenția Teatrală.

În Orașul Artiștilor puteți admira, în fiecare zi, de la ora 11, expoziția lui Ioan Muntean. Detalii despre creațiile sale puteți găsi AICI. 

De la ora 16 și până aproape de răsărit, puteți să petreceți în aer liber, la Liquid Outdoor.

De asemenea, la terasa Backyard Summer Garden sunteți așteptați, ca de obicei, de la ora 19. Vineri seara va fi invitat DJ Alex Zara.

De la aceeași oră sunteți invitați la Filarmonica de Stat din Sibiu, unde va avea loc un concert de muzică jazz, în cadrul festivalului ICon Arts. Invitații serii sunt Ana Cristina Leonte – voce, Ciprian Pop – chitară și Albert Tajti – pian. Informații acces: 0735566486.

Sâmbătă, 8 august

Copiii învață să picteze mini căsuțe din ceramică (ipsos), fiind inspirați de coloritul căsuțelor din Piața Mică. Rezultatele le vor lua acasă. Atelierul de pictură se desfășoară între orele 18:00-20:00, în Oraşul Artiştilor, sub îndrumarea Dianei Ribana. Participarea este liberă, fără taxă de înscriere. Locurile sunt limitate, astfel este necesară înscriere prealabilă, completând formularul de la adresa http://aios.ro/ateliere .

Povestea lui Harap-Alb se spune sâmbătă, de la ora 18, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Accesul se face pe baza biletului de intrare în Muzeul Astra. Detalii aflați de pe pagina oficială de Facebook a evenimentului.

Toygun, Adub și Mate întrețin atmosfera încă de la ora 18, la MANGO Bar. Accesul la eveniment se realizează doar pe bază de rezervare, ce poate fi făcută fie la numărul de telefon 0757 881 881 sau pe messenger, pe pagina de Facebook a localului.

De la ora 21, la Filarmonica de Stat din Sibiu are loc spectacolul „Povești, sporturi și distracții” – Trio Contraste. Informații acces: 0735.566.486.

Invitații sunt:

Tiberiu Brediceanu: Două dansuri românești

Alice Gomex: Mambo africano

Erik Satie: Sporturi și distracții

Adalgiso Ferraris: Ochi negri

Leonard Bernstein: Suită din " West Side Story "

Dobri Paliev: Dans fantastic

Christoph Keller: Mozart în Argentina

                               Beethoven în Brazilia

Leroy Anderson: Sandpaper Ballet

Phil Coulter: Suita irlandeză " Winter's Crossing

Duminică, 9 august

Copiii care ajung la Union primesc duminică fiecare câte o înghețată gratis, începând cu ora 14. Rezervări pentru un loc la terasă se fac la numărul de telefon 0743 156 948.

La Ozaki Arena, de la ora 18:30 puteți să participați la un workshop care vă va ajuta să vă regăsiți echilibrul și postura corpului. Costul pentru a participa este 30 de lei și puteți afla toate detaliile de pe pagina de Facebook a evenimentului. 

De la ora 19, în Grădina BIS puteți urmări spectacolul „Povestea poveștilor, după și despre Ion Creangă”. Accesul în grădină este permis cu 30 de minute înainte de începerea evenimentului. Pe platforma iabilet.ro, biletele se găsesc la prețul de 40 lei (Single) și 70 lei (Double). În seara spectacolului, la intrare, va fi disponibil un număr limitat de bilete la prețul de 50 lei/persoană.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus