Duminică,
20.09.2020
Innorat
Acum
23°C

DJ sibian despre petrecerile în pandemie: „Se mai fac, dar sunt mai așezate ca înainte”

07 August 2020 20:46

DJ sibian despre petrecerile în pandemie: „Se mai fac, dar sunt mai așezate ca înainte”

Cipi Hampu, unul din cei mai cunoscuți DJ din Sibiu, mixează la unele dintre marile petreceri din orașul nostru. Odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus la noi în țară, la fel ca mulți alți artiști, a avut și el de suferit. Timp de câteva luni nu a avut nimic de muncă iar recent, de când o parte dintre restricții au fost ridicate, și-a reluat activitatea. Tânărul spune că oamenii sunt încă doritori de distracție, dar petrecerile sunt mult mai așezate față de perioada dinaintea pandemiei.

Am stat de vorbă cu DJ-ul sibian despre toate acestea, dar și despre planurile pe care le are pentru viitorul apropiat.

Cum a fost ultima perioadă pentru tine? Ai avut evenimente anulate, pierderi mari?

Dacă vorbim despre lunile martie, aprilie, mai, din punctul de vedere al evenimentelor a fost pauză totală. Conform restricțiilor, cluburile au fost închise, iar restul evenimentelor pe care le aveam planificate s-au suspendat/amânat. Evident că nu am avut niciun venit, dar nici curiozitatea să evaluez pagubele (râde). În schimb, am încercat să profit de tot timpul acesta liber ca să rezolv din lucrurile care erau tot la stadiul de proiect și, mai ales, să studiez și să lucrez pe zona de producție muzicală. Așadar, dacă trag linie, simt că fost o perioadă productivă.

Se mai fac bani din meseria ta în 2020, comparativ cu un an profitabil?

Atâta timp cât industria HORECA a fost printre cele mai afectate, evident că și în domeniul meu de activitate se resimt efectele. În momentul de față totul se întâmplă la un nivel mai redus.

Când ai început din nou să ai de lucru?

Am reluat activitatea la începutul lunii iunie, odată cu ridicarea parțială a restricțiilor pentru locațiile outdoor.

Se mai fac petreceri?

Da, dar sunt mai așezate față de cum eram obișnuiți înainte de pandemie.

Mai vin oamenii ca înainte să se distreze sau sunt mai temători?

În prezent, toate locațiile funcționează la o capacitate a locurilor mai redusă, iar cererea este destul de mare. Oamenii sunt dornici de distracție, dar totodată și noi și ei suntem nevoiți să ne supunem recomandărilor sau limitărilor impuse. Într-o măsură mai mică sau mai mare fiecare conștientizează riscul virusului.

Cum arată un party acum, comparativ cu perioada dinaintea pandemiei?

Ceva mai diferit. Energia unei seri este mai scăzută datorită densității mai mici a oamenilor în locație și a faptului că nu ne putem apropia unii de alții. Lipsește euforia totală din trecut, dar în același timp sentimentul de unitate este cel puțin la fel ca înainte. Trebuie găsit un echilibru între distracție și responsabilitate.

Care e planul pentru tine în viitorul apropiat? Ce te gândești să faci dacă nu vei mai fi satisfăcut de modul în care îți merge acum ca DJ?

Voi rămâne concentrat pe locurile în care sunt DJ rezident, respectiv Cotton și Backyard, iar în paralel mă voi ocupa de producții. Dacă nu aș mai reuși să-mi asigur existența din meseria asta frumoasă, aș practica-o în continuare la nivel de hobby și m-aș orienta spre profesia din diplomă, inginer în calculatoare. Sunt optimist și sper că lucrurile vor reveni în curând la normal.

Vizualizari: 4023

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus