Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Call for Artists: Orașul Artiștilor pregătește o expoziție itinerantă la care sunt invitați să expună toți pasionații de artă sibieni

Call for Artists: Orașul Artiștilor pregătește o expoziție itinerantă la care sunt invitați să expună toți pasionații de artă sibieni

Pasionații de artă ce au avut inspirație în perioada dificilă din prima jumătate a acestui an, sunt așteptați să ia parte la expoziția itinerantă, de grup, denumită sugestiv “20-20: Artiști în izolare”. Debutanți ori profesioniști, artiștii pot trimite Asociației pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu imagini cu lucrări ce pot fi asociate cu pandemia actuală ori pur și simplu au fost realizate în timpul izolării la domiciliu.

Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS) pregătește în acest an o expoziție itinerantă prin județul Sibiu (Cisnădioara, Rășinari, Copșa Mică) urmând ca punctul final al acesteia să fie în Piața Mică din Sibiu, în Turnul Sfatului, în perioada 1-18 octombrie 2020. Tema expoziției, ce face parte din cadrul proiectului Orașul Artiștilor, este „Artiști în izolare”, urmând să fie selectate lucrări ce pot fi asociate cu pandemia actuală ori pur și simplu au fost realizate în timpul izolării la domiciliu.

Expoziția de grup „20-20: Artiști în izolare” este deschisă oricărui pasionat de artă, fie debutant sau profesionist, la sfârșitul perioadei de înscriere fiind selectate lucrările cele mai reprezentative pentru a fi subiectul expoziției itinerante.

Cine poate expune

Pasionații de artă (grafică, desen, pictură ș.a.) ce își doresc să facă parte dintr-o expoziție de grup ce va fi deschisă publicului din Cisnădioara, Rășinari, Copșa Mică și Sibiu, dar și turiștilor ce vor vizita Turnul Sfatului în octombrie, pot trimite poze cu lucrările la email [email protected], până cel târziu în 31 august. Fiecare artist poate trimite un maxim de 3 lucrări, urmând ca în perioada de selecție să fie alese cele mai reprezentative pentru a fi expuse publicului larg.

Șase săptămâni de expoziții

Expoziția de artă „20-20: Artiști în izolare”, în cadrul căreia artiștii sibieni sunt invitați să expună, va fi deschisă publicului larg în luna septembrie în Cisnădioara, Rășinari și Copșa Mică, urmând ca în perioada 1-18 octombrie să fie panotată la etajul 1 din Turnul Sfatului, Piața Mică. Aceasta face parte din cadrul proiectului Orașul Artiștilor, proiect aflat la a patra ediție.

Oraşul Artiştilor este deschis până în 18 octombrie 2020 în Piaţa Mică, în faţa Turnului Sfatului, şi aşteaptă curioşii cu o galerie de artă adusă în stradă, cu ateliere de pictură amenajate chiar aici, în spaţiul public, cu workshopuri pentru copii şi adulţi, cu ateliere cu părinţii şi chiar şi cu o bibliotecă din care puteţi răsfoi cărţi despre artă. Zilnic, căsuţele expoziționale vă aşteaptă să le treceţi pragul pentru a vă cumpăra o amintire din Sibiu, susţinând astfel un artist.

Artiștii ce își doresc să expună în cadrul expoziției itinerante „20-20: Artiști în izolare” pot trimite imagini cu lucrările lor la email [email protected], până cel târziu în 31 august.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus