Vineri,
23.07.2021
Partial Noros
Acum
24°C

Locații pictate în premieră, la Festivalul de Artă Stradală: Ingineria și Baza Hipică sunt pe listă

Locații pictate în premieră, la Festivalul de Artă Stradală: Ingineria și Baza Hipică sunt pe listă

17 lucrări de artă vor fi realizate de-a lungul acestei săptămâni de către artiștii care participă anul acesta la Festivalul de Artă Stradală din Sibiu. Dintre acestea, 12 vor fi murale permanente realizate pe ziduri, patru sunt lucrări de artă pe asfalt, iar una este o instalație interactivă, plasată în Parcul Sub Arini.

Cea mai mare lucrare de artă stradală de până acum de la festival va fi semnată de grupul Sweet Damage Crew și va fi realizată în Piața Aurel Vlaicu (la intersecția dintre bd. Mihai Viteazul și Calea Dumbrăvii) – un zid va fi îmbrăcat în câteva sute de metri pătrați de culoare.

Un prim mural va fi realizat pe clădirea Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Lucian Blaga”. Muralul va avea dimensiuni mari și va fi realizat de artiștii Șatran & Biex. Vor mai fi executate lucrări pe Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, cu semnătura artistului Popescu și pe Grădinița nr. 22 din cartierul Valea Aurie, realizată de artistul Toybox, ambii fiind participanți pentru prima dată la festival.

Un zid de la Baza Hipică din cartierul Vasile Aaron va avea parte, de asemenea, de o schimbare majoră, în viziunea artistului T-Marsh din Spania, Aeroportul Internațional din Sibiu va beneficia de o nouă lucrare realizată de John.S, artist care în 2019 picta în premieră în această locație, iar un perete al sediului Urbana va fi îmbrăcat cu arta artistului Lucian Sandu-Milea.

Pentru prima dată artiștii vor revitaliza patru blocuri în aceeași ediție de festival: Alex Maksiov (Ucraina), Kaps Crew, Andreea Toma, Homeboy LDJ și Cristian Scutaru. Locațiile exacte:

-       str. Semaforului, nr. 26

-       str. Calea Cisnădiei, nr. 17, sc. C

-       str. Avântului, bl. 6, sc. C

-       Șoseaua Alba Iulia, nr. 52B.

Artă alternativă, în Parcul Sub Arini și la trecerile de pietoni

Artistul Pisica Pătrată va realiza o nouă instalație, în Parcul Sub Arini – va picta cuburi, care formează o instalație de artă interactivă.

De asemenea, va continua și campania de educare a participanților la trafic prin artă, demarată pentru prima dată la ediția trecută. Tânărul artist sibian PARA va realiza 4 lucrări pe asfalt, în dreptul a 4 treceri de pietoni intens circulate din zone centrale. Lucrările își propun să aducă mesaje relevante de conștientizare, dedicate pietonilor. Locațiile exacte:

-       bd. Corneliu Coposu, în zona Skatepark-ului

-       str. Constituției, lângă Parcul Tineretului

-       Piața Aurel Vlaicu, la sensul giratoriu bd. Mihai Viteazul - Calea Dumbrăvii

-       intersecție Calea Turnișorului - Șoseaua Alba Iulia

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus