Sâmbătă,
24.07.2021
Parțial Noros
Acum
26°C

Primul cinema drive-in din Sibiu se deschide săptămâna aceasta. Intrare liberă

Primul cinema drive-in din Sibiu se deschide săptămâna aceasta. Intrare liberă

Sibiul va avea pentru prima dată, pentru scurt timp, un cinema drive-in. Proiectul este implementat în cadrul Festivalului de Artă Stradală (SISAF).

Actualizare. Potrivit organizatorilor, locația evenimentului a fost schimbată, fiind la noul drive-in Freedom, lângă Fabrica de Cultură. Participarea este gratuită, pe bază de ÎNSCRIERE și este vorba despre filmul documentar „Exit Through the Gift Shop". Proiecția va avea loc sâmbătă, 15 august, de la ora 22.

Sinopsis: Filmul documentar a fost lansat în anul 2010 și prezintă povestea lui Thierry Guetta, un imigrant francez din Los Angeles, care are obiceiul de a filma absolut tot ce vede, ceea ce îl conduce spre descoperirea unei laturi interesante a vieții de noapte. Vandalism sau artă stradală? Aceasta este întrebarea al cărei răspuns încearcă Thierry să-l afle. După câteva luni petrecute cu artiștii stradali, maeștrii intr-ale graffiti-ului, pe care îi filmează pentru a face un documentar, tânărul francez se împrietenește în cele din urmă cu unul dintre cei mai controversați și enigmatici artiști - Bansky. Din acest punct camera se mută din mâna lui în mâna noului său prieten, Thierry devenind astfel noul protagonist al filmului. Cuprins de febra artei stradale, începe să îi imite pe oamenii pe care până atunci doar îi urmărea atent și ajunge într-un punct critic în care își girează casa și afacerea pentru organizarea unui spectacol de artă major, organizat în LA.

Știre inițială. În fiecare an, publicul festivalului de artă stradală se bucură de proiecțiile unor filme de artă. Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii evenimentului au fost nevoiți să adapteze proiecția de film, pentru ca cinefilii să poată lua parte la o nouă proiecție. „De această dată, evenimentul a fost adaptat condițiilor actuale și se va organiza în regim de Cinema Drive-In în parcarea Zacaria, în locația fostului magazin Trident”, spun reprezentanții SISAF.

Locația va putea găzui în jur de 200 de mașini, iar intrarea va fi liberă. Numele filmului de artă din acest an va fi făcut public în următoarele zile. 

Ediția a VI-a a Festivalului de Artă Stradală din Sibiu aduce, în total, 17 lucrări de artă care vor fi realizate de-a lungul acestei săptămâni de către artiștii aleși în urma selecției de proiecte cu tema #Origins. Dintre acestea, 12 vor fi murale permanente realizate pe ziduri, patru sunt lucrări de artă pe asfalt, iar una este o instalație interactivă, plasată în Parcul Sub Arini.

Foto: nj.com

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus