Marţi,
22.09.2020
Parțial Noros
Acum
19°C

Orban: Putem să organizăm alegerile fără să creştem riscul de transmiterea a virusului

12 August 2020 14:57

Orban: Putem să organizăm alegerile fără să creştem riscul de transmiterea a virusului

Premierul Ludovic Orban a afirmat miercuri că alegerile locale stabilite pentru 27 septembrie pot fi organizate fără a creşte riscul de transmitere a coronavirusului şi a subliniat că de corectitudinea candidaţilor şi a susţinătorilor acestora depinde modul în care se va desfăşura votul.

"Eu cred că putem să organizăm alegerile fără să creştem riscul de transmiterea a virusului. Cred că, în primul rând, cei care candidează sunt oameni care vor să conducă comunităţile locale şi trebuie să dea un exemplu către cetăţeni. Corectitudinea candidaţilor în campanie şi a susţinătorilor lor este foarte importantă şi de ei va depinde, în primul rând, modul în care se organizează alegerile şi mai ales capacitatea de a nu creşte riscul epidemiologic pe perioada alegerilor", a declarat Ludovic Orban în plenul reunit al Parlamentului, citat de Agerpres.

El a reamintit că data de 27 septembrie a fost stabilită în urma consultărilor între liderii politici şi a fost votată de Parlament.

"Atât timp cât 27 septembrie, data alegerilor locale, a fost hotărâtă de Parlament, Guvernul a făcut toate demersurile pentru organizarea în bune condiţii a alegerilor locale. Gândiţi-vă că mandatele aleşilor locali au fost prelungite odată. Noi considerăm că este important pentru democraţie, este important pentru comunităţile locale să-şi aleagă reprezentanţii legitimi şi tot efortul pe care-l facem este acela de a asigura cele mai bune condiţii de desfăşurare a campaniei electorale şi de organizare a procesului de votare efectiv. Autoritatea Electorală Permanentă împreună cu Ministerul Sănătăţii şi cu Ministerul de Interne dezbat, în momentul de faţă, setul de reguli care trebuie respectat pe parcursul campaniei electorale de către candidaţi şi de către susţinătorii candidaţilor", a mai declarat Orban, potrivit sursei citate.

Premierul a adăugat că regulile care vor fi introduse vizează protejarea sănătăţii cetăţenilor cu care interacţionează candidaţii şi echipele lor de susţinători pe perioada campaniei electorale, subliniind că printre măsuri se va număra cu siguranţă purtarea măştii de protecţie.

Miercuri, premierul Ludovic Orban a prezentat în şedinţa Parlamentului raportul privind măsurile luate şi preconizate de Guvern pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, organizarea alegerilor locale şi deschiderea şcolilor.

Vizualizari: 737

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus